USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Заступник Луцького міського голови: Політичну еліту треба виставити на аукціон

5 Листопада 2008 10:31
Заступник Луцького міського голови Микола Іванюк розповів під час ток-шоу «Спокуса владою» на Першому Національному телевізійному каналі про власне бачення майбутнього українського політикуму. Про це 5 листопада інформує репортер «Волинських Новин».
 
У вступному слові пан Іванюк сказав:
«Хочу висловити позицію молодої когорти політиків, які працюють в органах місцевого самоврядування. Україна потребує системних змін. Перше: Зміна еліти. Історія свідчить, що еволюція суспільства залежить від ініціативності, пожертви та відваги політиків.
 
На жаль, події останніх років свідчать про те, що політики, які сьогодні працюють у Верховній Раді, Кабінеті Міністрів України, вони хочуть працювати лише за умовами командно-адміністративної системи
 
Друге – завершення політичної реформи. На мій погляд, політична система сьогодні потребує переходу до парламентсько-президентської республіки. Необхідно чітко розділити повноваження Президента, Верховної Ради та Кабінету міністрів України. Я категорично проти зосередження влади в руках однієї особи, однієї сім’ї чи фінансово-політичної групи.
 
Третє – сильне й ефективне врядування. Місцеве самоврядування – це лакмусовий папірець демократії. Сьогодні місцеве самоврядування потребує вирішення таких першочергових проблем: по-перше, надмірна централізація з боку органів виконавчої влади. По-друге, вирішення питання надходження до бюджету, адже більшість доходів сьогодні, на жаль, йдуть до державного бюджету. І, по-третє, зміна системи виборів, оскільки закрита система не відповідає інтересам громади. Четверте: проведення економічних реформ. Досить говорити про боротьбу з корупцією та зі спокусою владою лише на словах. П’яте: активне громадянське суспільство. Закон, за словами відомого українського політолога В’ячеслава Липинського, існує лише при гармонійному співвідношенні громадянського суспільства та держави. Необхідно розвивати дієві, активні громадські організації. Саме тоді ми зможемо реально долучити громаду до вироблення проектів рішення, до реалізації політики на місцевому рівні. І, дійсно, здійснювати громадський контроль над державою».
 
Проте заступника Луцького градоначальника «підловив» член журі, доктор політичних наук, проректор університету «Україна» Валерій Бебик. «Один з виступаючих – наш гість із Волині – згадував Липинського. А перед тим Ви сказали, що є прихильником парламентсько-президентської республіки. Липинський як представник консервативного руху виступав за сильну владу, за монархію...» – зауважив він.
 
«Коли ми говорим за Липинського, він так, дійсно, виступав за монархію, але, водночас і за сильне громадянське суспільство...» – «викрутився» від питання Микола Іванюк.
 
«Я думаю, що ми могли виставити нашу політичну еліту на аукціоні вживаних речей», – зазначив пан Іванюк, відповідаючи на запитання «Який політик і що міг би виставити на аукціоні вживаних речей?»
 
Та, попри все, Миколі Івнюку не вдалося виграти ток-шоу.
 
Довідково:
З повною версією телепередачі «Спокуса владою» за участі Миколи Іванюка можна ознайомитися тут. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Антидог Показати IP 5 Листопада 2008 13:59
Коли в районі ЛПЗ можна буде спокійно гуляти дітям? По мікрорайону ходять зграї бродячих собак, вночі виють і гавкають, не дають спати. Шановні панове чиновники! Опустіться на грішну землю ближче до людей і їх потреб. Вирішуйте проблеми міста, а не Всесвіту, Галактики і України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus