USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Заступник міністра оборони у Луцьку пообіцяв віддати військові містечка під доступне житло

18 Червня 2008 14:02
Сьогодні, 18 червня, на Волині перебуває заступник міністра оборони України Богдан Буца. Мета візиту - огляд військових містечок на території області, які передбачається передати з балансу Міністерства оборони у комунальну власність міст. На вивільнених земельних ділянках планують будувати доступне і соціальне житло, частину якого повернуть Міноборони для забезпечення військовослужбовців житлом. Про це «Волинським Новинам» повідомили у прес-службі глави Волинської ОДА.
У рамках перебування на Волині Богдан Буца зустрівся із головою ОДА Миколою Романюком. Посадовці обговорили ситуацію, яка склалася у Волинській області. Глава ОДА озвучив пропозиції волинської влади на місцях щодо використання територій військових містечок у Луцьку, Ковелі та Володимирі. Опісля Микола Романюк та Богдан Буца оглянули ці військові містечка. Як зазначив заступник міністра, за результатами візиту будуть прийняті відповідні рішення стосовно подальшого використання військових містечок.
Довідково:
У Луцьку на вулиці Привокзальній, 14 в 2005 році вивільнене військове містечко № 51. Площа території, на якій розташований майновий комплекс військового містечка, складає 10,35 гектара, а сам комплекс - це біля 40 будівель та споруд різної площі та функціонального призначення, які наразі не використовуються. Понад те, по кожній споруді підготовлені акти на списання.
У Володимирі на вулиці Лотоцького, 2 вивільнене військове містечко № 5 загальною площею 25 гектарів, на яких розташовані понад 30 будівель та споруд. З того часу земельна ділянка не використовується, будівлі руйнуються, частина їх розібрана, а земельний податок не сплачується. Питання про передачу згаданого військового містечка із державної у міську комунальну власність не вирішене впродовж останніх семи років.
Натомість у Ковелі на вулиці Шевченка, 32а у 2005 році вивільнене військове містечко № 24. Його площа складає 4 гектари з декількома будівлями та спорудами. До цього часу земельні ділянки та будівлі військового містечка не використовуються і приходять у непридатний стан.
Наразі у військових гарнізонах області в черзі на отримання житла перебуває 719 військовослужбовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus