USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Як у Луцьку одягають військових: люди на двох фабриках працюють у кілька змін та закупили генератори

20 Грудня 2022 09:04
П’ять тисяч комплектів зимового одягу для військових ЗСУ та стільки ж пар берців закупили для Збройних сил України луцькі чиновники разом із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

Скільки комплектів уже виготовили – у сюжеті ТСН в ефірі інформаційного марафону «Єдині новини».

Дівчата засинають за машинками, але додому не йдуть

Партія зимової форми коштувала 47 мільйонів гривень. Аби її якнайшвидше відшити – працівники на двох фабриках працювали у кілька змін, для виробництва закупили генератори.

Робота на підприємстві кипить майже цілодобово. Поки в одному приміщенні кроять, в іншому уже дошивають.

Попри відключення електроенергії, працюють у кілька змін. Усе для того, аби військову форму якнайшвидше одягнули наші воїни.

«Працюємо швидко, як тільки ми можемо. Працюємо частково на генераторах, частково пристосовуємося, міняємо зміни», – каже директорка з маркетингу Ольга Касьян.

Пані Юлія поки шиє – думає про найрідніших. Її чоловік та син пішли захищати Україну у перший день повномасштабного вторгнення Росії: «Обидва зразу одягнулися і пішли у військкомат записуватися».

Жінка каже, що робота допомагає їй відволіктися. Хоча й тут, за швейною машинкою, думає лише про одне: «Щоб хлопцям нашим було тепліше і щоб скоріше додому повернулися».

Першу партію – 1200 комплектів зимової військової форми – уже відправили військовим.

«Форма складається з трьох компонентів: це штани, куртка вітровологозахисна і утеплювач. Відгукуються військові про якість дуже добре», – каже міський голова Луцька Ігор Поліщук.

Пошити і відправити на фронт форму планували значно раніше. Через перебої зі світлом процес затягнувся, але не зупинився.

«Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно з Луцькою міською радою зробили замовлення на 5000 комплектів зимової форми і 5000 пар зимового військового взуття. Дуже сподіваємся, така допомога хоча би мінімально покращить умови перебування хлопців в зоні бойових дій», – каже голова правління Фонду Катерина Шкльода.

В іншій частині міста на відправку вантажать берці. На підприємстві кажуть: аби взуття було міцне та тепле, усе продумали до дрібниць.

«Якщо людина, солдат, наступає на цвях або будь-на що, то підошва може бути пробита, а устілка не дасть цього. Вона в’яже, як називають військові», – пояснює директор підприємства Іван Ковальчук.

Першу партію одягу та взуття відправлять у два стрілецькі батальйони.

«Погодні умови самі бачите, забезпечення в принципі в нас є від Міністерства оборони, але завжди другий комплект форми ніколи він не завадить», – розповідає керівник волинського обласного територіального центру комплектування Олег Кивлюк.

Кравці та швачки вірять: незабаром повернуться до своїх звичних замовлень – шитимуть вишукані вишиванки та красиве класичне взуття. Для цього зараз і працюють на перемогу.

«Скільки ми можемо, ми працюємо. Дівчата втомлені вже сидять за машинками, засинають, але ніхто не йде додому, це наш фронт отут», – каже директор підприємства Іван Ковальчук.

Попри перебої зі світлом виробники сподіваються якнайшвидше дошити і передати воїнам решту комплектів одягу та взуття.
Свято для дітей захисників

Крім того, у Луцьку організували свято для дітей військовослужбовців. Школярів, батьки яких захищають Україну, запросили на виставу, а потім кожному помічники Миколая приготували солодкі сюрпризи. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» закупив для дітлахів 4000 тисячі подарунків. Усе для того, кажуть організатори, аби бодай трішки їх потішити і вкотре переконати – дива існують.

Шестирічна Даринка на свято прийшла разом із татом. Його лише ненадовго відпустили з фронту.

«Декілька днів – і буду їхати назад», – каже військовослужбовець Валерій.

Чоловік приїхав із самого пекла – з Бахмута. Дівчинка не бачила тата уже кілька місяців. Каже, у неї мрій багато та найголовніша – одна: щоб тато повернувся додому.

Валерій обіцяє повернутися і виконати усі мрії донечки.

«Закінчиться війна, ми купимо тобі і котика, і собачку, і все, що ти захочеш», – каже Валерій.

Діток військових запросили поринути у справжню казку. Тут вони зустріли Миколая і разом із героями вистави проганяли морок.

Читати ще: «Дякуємо головним меценатам нашого свята – ЗСУ»: у Луцьку презентували ялинки незламності. Фоторепортаж

Таке дійство організував Фонд Ігоря Палиці. Усе для того, кажуть організатори, аби діти поринули у диво і бодай на трішки забули про війну.

«Я вважаю, найбільше і найважливіше для дітей, День святого Миколая, ми вирішили порадувати дітей військовослужбовців гарною новорічною виставою та солодкими подарунками», – каже голова правління Фонду Катерина Шкльода.

Настя приїхала до Луцька з Миколаєва. Її батько та мати військові, для дівчинки вони справжні супергерої. Найбільша мрія дівчинки – повернутися додому і зустрітися з друзями. На виставі вона з однокласниками, батьки яких теж захищають Україну.

«Приємно, що є можливість подякувати захисникам нашим у такий спосіб, приділивши увагу та привітавши зі святами їхніх дітей», – каже Луцький міський голова Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучани Показати IP 20 Грудня 2022 09:58
Оскільки лучани є платниками податків і виборцями, то їх цікавить, а яка ж доля бюджетних коштів у загальній сумі вартості замовлення ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus