USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Засудили директора волинського коледжу

12 Грудня 2013 15:52
За неправомірну вигоду директору волинського коледжу оштрафували на 5 тисяч гривень, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура області відстояла в суді апеляційної інстанції вирок у кримінальній справі про обвинувачення директора Любешівського технічного коледжу Луцького національного технічного університету у порушенні права на отримання освіти.

Нагадаємо, 27 серпня 2013 року Маневицьким районним судом освітянина визнали винним у тому, що він незаконно вимагав з абітурієнтів, під час проходження ними співбесіди при вступі на державну форму плату, за навчання в розмірі 400-500 гривень. Зі студентів коледжу директор вимагав за навчання 1200 гривень. На рахунки навчального закладу таким чином у 2010-2011 роках незаконно надійшло понад 70 тисяч гривень.

Суд призначив директору коледжу покарання у вигляді штрафу у розмірі 5 тисяч гривень з позбавленням права 1 рік займати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-розпорядчих та фінансово-господарських функцій у державних та комунальних навчальних закладах.

Не погодившись із вироком, адвокат освітянина оскаржив його в апеляційному порядку.

Ухвалою апеляційного суду Волинської області апеляцію залишили без задоволення, а вирок Маневицького районного суду – без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus