USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Засуджених на Волині ховають від їх родичів

7 Листопада 2008 17:44
Родичі кількох в’язнів скаржаться на дії Департаменту з питань виконання покарань як на рівні Волині, так і на загальнодержавному рівні. Про це йшлося під час прес-конференції Волинської правозахисної групи 7 листопада, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
За словами матері засудженого Раїси Семченко та його дружини Ірини Семченко, ув’язнений Олександр Семченко мав строк 5 років. Як стверджують родичі, відсидівши більшість терміну покарання, його 14 серпня побили працівники Маневицької виправної колонії № 42 і на знак протесту він перерізав собі вени. Дізнавшись про це, мати і дружина пана Семченка приїхали в Маневичі, де їм відповіли, що «його тут немає». Згодом родичі дізналися, що їх засудженого родича «етапували». Проте визначити конкретне місце перебування Раїсі Семченко та Ірині Семченко не вдалося навіть у Києві, у Генеральній прокуратурі і Держдепартаменті з питань виконання покарань.
 
Як стверджують родички Олександра Семченка, їм лише випадково вдалося дізнатися, що в’язень перебуває у Цуманській виправній колонії. За словами жінок, до такої ситуації безпосередньо причетні Рибак (заступник начальника Маневицької виправної колонії Олександр Рибак – «ВН») і Стефановський (перший заступник начальника управління Департаменту з питань виконання покарань у Волинській області Ігор Стефановський – «ВН»).
 
За інформацією Раїси Семченко, пан Стефановський, з яким вдалося зустрітися, поводився зверхньо і показував закони, згідно з якими дії її сина є непокорою представникам влади. Як розповіла пані Семченко, Ігор Стефановський змушує його сина підписувати різні папери і рапорти, не зважаючи, «чи є причина, чи нема». Через відмову Олександра Кучеренка, його вже третій місяць тримають в ізоляторі Цуманської колонії, неодноразово погрожуючи. Також справа Сенченка перебуває на розгляді у прокуратурі і, за твердженням родичів, попри те, що Олександру залишилося сидіти майже півтора року, йому «світить» черговий термін. Ірина та Раїса Семченко у стані розпачу, оскільки навіть побачення з Олександром фактично заборонені.
 
Як стверджує мати ув’язненого Сергія Посполітака, приїхавши на побачення до сина у Маневицьку колонію, їй сказали, що його там немає. За словами пані Горовець, начальник колонії Олександр Макарчук ствердив, що «нічого не знає», і порадив звертатись у департамент із питань виконання покарань. В обласному управлінні працівник цієї структури розповів, що пана Посполітака відправили етапом із ВК-42 у ніч з 22 на 23 жовтня. За словами родички засудженого, Ігор Стефановський організовував нічні «візити ОМОНу», кидання димових шашок у камери, лякання стрільбою холостими патронами. Як проінформувала матір, її засудженого сина жорстоко побили і перевели з Маневич у числі тих 11-ти людей, яких адміністрація колонії вважала «зачинщиками» акції протесту. Подальша доля Сергія Посполітака вже понад 2 тижні невідома.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Президент Показати IP 7 Листопада 2008 21:28
Що це робиться! Негайно переселіть вязнів в готель " УКРАІНА "м.Луцька і створіть умови проживання! Ха-ха-ха.
Конкретно Показати IP 8 Листопада 2008 15:41
Дякую Волинським новинам за висвітлення реальних проблем малих Українців, а ніку Президент варто зняти політичну сліпоту.
Жена заключенного Показати IP 30 Червня 2010 10:50
Хочу обратиться к первому комментатору "Президент"... Смотри чтоб твоё ха-ха на тебе не отразилось, раз так в 10 посильнее того, что пережили эти ребята! Хочу дополнить...Здесь нет даже половины того, что происходило тогда в колонии. Когда упоминается про дымовые шашки, пуганина холостыми патронами и т.д. Так вот уважаемый президент, знаешь как говорят: "От тюрьмы, и от сумы-не зарекайся"! Если даже ты мент! На всех управа найдется!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus