USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Затримали завербованого Росією українця

30 Квітня 2014 12:50
В Криму ГРУ Росії вербує громадян України для здійснення диверсійної діяльності на території України.

Про це Еспресо.TV повідомили в прес-службі Служби безпеки України.

В СБУ повідомили, що ними був затриманий громадянин України «К», який працював на іноземну розвідку. «Під час оперативно-слідчих дій затриманий повідомив, що у квітні цього року був завербований працівником ГРУ ГШ ЗС РФ під час поїздки до АР Крим. З його слів, кожен мав змогу приїхати й вступити до лав так званої «самооборони» Криму з подальшим проходженням підготовки на базі навчального центру морської піхоти під Феодосією. Громадяни України, які вступали до незаконних озброєних формувань отримували по 100 гривень на добу, а ті, хто мав військову підготовку - у декілька разів більше», - повідомили в СБУ.

В навчальному центрі проходили перепідготовку громадяни України та Росії, де їх готували для ведення диверсійної діяльності на території України. Навчання проводили інструктори силових відомств Росії.

На виконання завдань іноземної спецслужби громадянин «К» у період з 6 по 8 квітня на чолі групи з 10 осіб брав участь в сепаратистських заходах у Харківській області, у т.ч. пов’язаних із силовим захопленням будівель державних органів влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Время Показати IP 30 Квітня 2014 13:33
коментар було видалено
луцьк Показати IP 30 Квітня 2014 14:09
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus