USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Затримання Гримчака на хабарі у $480 тисяч: усе, що відомо наразі

15 Серпня 2019 10:28
НАБУ та СБУ затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій України Юрія Гримчака та його «помічника» на хабарі розміром у 480 тисяч доларів. Наразі їх допитують правоохоронці, інформує 24 канал.

Затримання Гримчака

Юрія Гримчака затримали у Києві на Подолі біля одного з супермаркетів. Пізніше правоохоронці провели обшуки у його будинку.

Його поплічником виявився Ігор Овдієнко, у машині якого і знайшли 480 тисяч доларів. Його затримали на проспекті Перемоги, поблизу метро Нивки.

Зауважимо, затримання проводили слідчі Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ в Києві та Київській області спільно із детективами Національного антикорупційного бюро України.
Гроші у машині Овдієнка під час затримання

Зауважимо, під час затримання Овдієнку стало погано – йому викликали швидку. Проте, він спочатку просто сидів у своєму авто, а через 2 години сам пішов і ліг у «швидку». За словами медиків, у підозрюваного різко підскочив тиск – до позначки 230/170.
У чому підозрюють Гримчака та його «помічника»?

У НАБУ зазначили, що затримали держслужбовців за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Очільник ГПУ Юрій Луценко розповів, що Гримчак та його помічники вимагали кошти за вплив на рішення суддів та чиновників Міністерства культури для прийняття замовлених рішень.

«Соромно за нього. Але це наочно показує, що в ГПУ – закон один для всіх», – сказав Луценко.
Загалом працівники міністерства вимагали від підприємця значно більшу суму – 1,1 мільйона доларів. Правохоронці затримали держслужбовців часе під час одержання частини коштів.
Помічник Юрія Гримчака

Як повідомляє журналістка 24 каналу, Юрій Гримчак наразі перебуває на допиті в ГПУ. У міністерстві у його кабінеті знайшли всі докази злочину. Проте, чиновник усю інформацію про отримання хабара заперечує.
Адвокат Фелікс Кашарський повідомив, що правоохоронці закінчили обшуки у квартирі заступника голови Міністерства з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака.

Як повідомили в СБУ, першу частину хабара Гримчаку та Овдієнку передали раніше у розмірі понад 600 тисяч доларів США. Ці гроші вони конвертував у «своїх» валютних обмінниках.

СБУ відстежувала ці операції одразу ж вилучаючи гроші з обмінників, щоб не втратити їх, оскільки вони були прямим речовим доказом. Вся операція трималася у суворій таємниці, і керівництву обмінників «зашивали роти». Так тривало понад місяць.

Що кажуть у МінТОТ?

У Міністерстві з тимчасово окупованих територій переконують, що затримання Гримчака не стосується діяльності міністерства і не пов’язане з виконанням ним посадових обов’язків як заступника міністра. У відомстві також наголосили, що Гримчак немає заступників, адже у штатному розписі міністерства така посада не передбачена.

Колега Гримчака, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука додав, що Овдієнко, якого називають помічником Гримчака і в авто якого знайшли 480 тисяч доларів, не є співробітником МінТОТ.

«Юрій Гримчак підозрюється в лобіюванні певних рішень працівниками інших державних установ (суд та МінКульт) і немає ніякого відношення до його службових обов’язків», – повідомив Тука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
777 Показати IP 15 Серпня 2019 10:49
Так вот ты какой.настоящий патриот.беспощадный борец с агрессором грымчак. П....дор позорный.
ввв Показати IP 15 Серпня 2019 12:19
А які гасла цей гнил*к виголошував ! У вишиванці постійно. НЕГІДНИК !!! Розстрілювати таку наволоч потрібно разом із Порошенком от тоді буде порядок в державі. А буде порядок , то буде і добробут нам , простим смертним.Фу мерзота !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ляшко Показати IP 15 Серпня 2019 12:22
Так це ж дружбан Парубія! Пам"ятаєте,як вони в залі ВР запалили димові шашки,тим самим зірвали засідання.Клубочок повинний розмотуватись.
Клава Показати IP 15 Серпня 2019 12:26
герой публікації в дискусіях міг повісити соплю наліво, якщо хтось опонував - направо..
Реаліст Показати IP 15 Серпня 2019 14:17
Активіст ганебний....
Пилип Орлик Показати IP 15 Серпня 2019 14:53
Нічого цьому чиновнику Юрію Гримчаку не буде: 1.Тому що такого рангу хабарників, за такі дії ще нікого в новітній історії України не посадили, крім простого люду. 2. Він являється другом Порошенка та його оточення. 3. Гримчак Ю. добавить ще пів мільйона доларів США до цієї суми, та дасть 1000000 доларів хабара, він тепер знає кому треба давати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus