USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Затвердили зміни у програмі пільгового житла «50 на 50»

31 Травня 2017 13:21
У програму співфінансування для учасників АТО «50 на 50» внесли зміни, аби воно стало доступнішим. Окрім цього, аби визначити справедливу чергу надання житла, організують круглий стіл із самими бійцями.

Про це йшлося під час пленарного засідання 24-ої сесії Луцької міської ради 31-го травня.

Зауважимо, йдеться про програму, розраховану на 2017-2019 роки. Відповідно до цього, у 2017 році має відбутися розподіл 20 квартир для учасників АТО. Зокрема, 50% мають сплатити власники майбутнього помешкання, 50% - міський бюджет. Площа житла, яке може бути придбане за цією програмою – не більше 50 метрів квадратних.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ УЧАСНИКУ АТО ВРУЧИЛИ КЛЮЧІ ВІД КВАРТИРИ

Окрім того, затвердили зміни, що стосуються тих бійців, які попередньо отримали житло від інших структур чи організацій. Відтак, їм також дозволили брати участь у програмі «50 на 50».

«Якщо учаснику АТО надали у власність житло, він його приватизував, то пільгова частка житла, яку може отримати боєць за програмою «50 на 50», зменшуватиметься на кількість площі отриманого попередньо помешкання.

Якщо ж учасник АТО отримав приміщення, але воно не є його власністю, то просимо не зменшувати площу на придбання пільгового житла», - інформувала директор департаменту фінансів та бюджету Луцької міської ради Лілія Єлова.

Так, відповідні зміни підтримали.

Окрім цього, депутат Луцької міської ради від фракції УКРОП, член комісії, яка розподілятиме квартири Олександр Кравченко, каже, є проблеми з чергами.

«Під час засідання виникли питання щодо реалізації програми. Зокрема, комісію поставило в кут те, що 5 пунктом програми не передбачено першочерговість для інвалідів війни. Тобто хлопці, які вже отримали інвалідність на війні, йдуть в загальній черзі згідно з поданням заяв. Це несправедливо. Ми вже маємо список із понад 80 людей, які хочуть взяти участь у програмі «50 на 50». Тому треба провести круглий стіл щодо перерозподілу першочерговості, запросити учасників усіх відповідних організацій», - запропонував ініціативу Кравченко.

Її підтримав секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук.

«Погоджуюся, де є розподіл житла - там завжди напруга. Тому необхідно вирішити питання справедливої черговості у надані житла», - наголосив Ігор Поліщук.

Він дав доручення працівникам департаменту соцполітики провести круглий стіл впродовж місяця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus