USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Цього року АТОвці зможуть купити в Луцьку житло за півціни

14 Травня 2017 16:19
Програма купівлі житла в Луцьку воїнами АТО на умовах співфінансування запрацює вже цього року. Підготовчі робити підходять до завершення й найближчим часом захисники Батьківщини зможуть придбати перші квартири за півціни.

Про це йшлося під час прямого ефіру на ТРК «Аверс» 11-го травня за участю виконувача повноважень Луцького міського голови Ігоря Поліщука.

Один із телеглядачів зателефонував у судію та поцікавився, що робить Луцька міська рада для учасників АТО, адже війна досі триває, а люди потребують уваги та помочі.

Як відповів Ігор Поліщук, що, окрім пільг різного характеру, зараз активно вирішується житлове питання.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ ВИДІЛИЛИ КВАРТИРУ ДЛЯ РОДИНИ УЧАСНИКА АТО

«Нагадую, ще в 2014 році мною, і тоді депутатом міськради Іриною Констанкевич була запропонована програма підтримки учасників АТО. З того часу вона частково видозмінювалася, але діє до сьогодні. Нею передбачено низку пільг на комунальні послуги, матеріальна допомога тощо. Також цього року запрацює програма 50 на 50. Відповідно до цього, за умов співфінансування учасники АТО зможуть придбати помешкання. На неї передбачили з міського бюджету 8 мільйонів гривень. Зараз завершуються підготовчі моменти й будуть придбані перші квартири», - пояснив виконувач повноважень міського голови.

Нагадаємо, програма розрахована на 2017-2019 роки. Відповідно до цього, у 2017 році має відбутися розподіл 20 квартир для учасників АТО. Зокрема, 50% мають сплатити власники майбутнього помешкання, 50% - міський бюджет. Площа житла, яке може бути придбане за цією програмою – не більше 50 метрів квадратних. Якщо, приміром, учасники АТО хочуть придбати помешкання більшою площею, то із загальної площі житла лише 50 метрів квадратних він зможе придбати за програмою. Решту «квадратів» має оплатити сам. Ще одна умова участі у Програмі – відмова від пільгової черги на житло.

За станом на вересень 2016 у Луцьку на квартирному обліку перебувало 193 сім’ї учасників бойових дій, які беруть або брали участь в АТО, 16 службовців-ветеранів АТО, які мають статус інваліда війни та 8 членів сімей загиблих бійців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Скептик Ч.С. Показати IP 14 Травня 2017 16:41
Потрібно спочатку закінчити це АТО , а потім " ділити " трофеї і нагороди . З таким підходом АТО буде - вічним , як вислів філосовів : " ... материя неисчерпаема, - природа бесконечная !!! "
учасник ато Показати IP 14 Травня 2017 18:49
або житло від "луцьксантехмонтаж" (в якому через два рокі всі кутки чорні), або Атошніки будуть "правильні" тіпа - Шпиги,Березюка та інших псевдоатошніків
Якось так до учасник ато Показати IP 14 Травня 2017 19:43
Вибач,пентхаусів не передбачено.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus