USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Завдяки Фонду Ігоря Палиці учням старозагорівської школи придбали комп’ютерну техніку

19 Жовтня 2017 13:37
Для потреб учнів і вчителів загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів села Старий Загорів, що в Локачинському районі, за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та політичної партії УКРОП вдалося закупити ноутбуки, принтери, проектор, роутер, адаптер, супровідні комунікації та провести інтернет.

Презентація проекту «Новітнє інформаційне середовище – крок у майбутнє», спільно реалізованого Фондом, представниками «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», Старозагорівською сільською радою та місцевою громадою, відбулася 13 жовтня.

Комп’ютерну техніку придбали на умовах співфінансування. Її загальна вартість становить 50 435 гривень, із яких 24 393 гривні надав Фонд. Тож відтепер школярі зможуть унаочнено сприймати та засвоювати програмний матеріал, що дозволить підвищити якість, доступність та ефективність навчально-виховного процесу. Окрім того, школярі зможуть здобути нові перемоги на районних та обласних олімпіадах із інформаційних технологій і інформатики.
Школа в селі Старий Загорів посідає третє місце за чисельністю серед загальноосвітніх навчальних закладів району. Загалом цю сільську школу відвідують 127 учнів із трьох сіл (Старий Загорів, Новий Загорів і Хорів), а педагогічний колектив складається із 24 осіб. Окрім того, протягом останнього часу в навчальному закладі відзначено тенденцію до збільшення кількості учнів.
Із нагоди Дня захисника України учні підготували святкову програму, продемонструвавши унікальні музичні та танцювальні виступи. Не забули вони теж подякувати за підтримку Фонду Ігоря Палиці, адже без відповідної техніки, зокрема й доступу до мережі, вдалий концерт було б неможливо організувати.
«Окрім відзначення Дня захисника України, ми презентуємо також проект, який, здається, започаткували не так давно, у січні цього року. І вже сьогодні ми готові презентувати те, над чим працювали десять місяців. Цей проект пов'язаний із вдосконаленням навчально-виховного процесу в нашій школі, поліпшенням його через впровадження новітніх освітніх технологій, оскільки ми вважаємо, що це крок у майбутнє нашої освіти й наших дітей. Мені дуже приємно, що наша школа збагатилася такими потрібними й важливими для навчально-виховного процесу речами – це принтери, ноутбуки, проектор… Я дуже цьому радий, як і весь наш педагогічний колектив», – зазначив директор ЗОШ Микола Костючко.

Він додав, що результативність встановлення в школі комп’ютерної техніки – не за горами. Так, уже протягом найближчого часу буде створено відео про діяльність навчального закладу та щоденне шкільне життя учнів.

«Тепер ми можемо на більш сучасному рівні проводити уроки, давати якісніші знання нашим учням і, відповідно, досягати кращих результатів», – наголосив Микола Костючко.
Голова Локачинської районної організації УКРОПу Василь Демидюк, присутній на заході, відзначив, що Фонд у районі працює не так давно (орієнтовно півтора року), але навіть за цей час йому вдалося разом із партнерами спрямувати на допомогу півтора мільйона гривень.

«Я сам за спеціальністю вчитель, моя дружина також працює в школі, тому я розумію, наскільки потрібна тут ця техніка, адже зараз ХХІ століття, життя не стоїть не місці, технології йдуть уперед. І вже сьогодні багато шкіл взагалі відмовляються від друкованого підручника, переходять на електронні книжки і т. д. Тобто для того, аби сьогодні йти в ногу з часом, не відставати за рівнем знань, які вчителі дають своїм дітям, за результатами зовнішнього незалежного оцінювання учнів, школа повинна мати нормальний інтернет-зв'язок і відповідну техніку», – сказав Василь Демидюк.

Він підкреслив, що проведення уроків із багатьох предметів без застосування комп’ютерної техніки взагалі важко уявити.
«Ми презентуємо результати вже дев’ятнадцятого проекту, підтриманого Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» у нашому районі. За цими цифрами стоять чималі суми, але ще більше за ними – зусиль, ваших і Фонду. Сьогодні цей проект фактично стає історією функціонування Фонду Ігоря Палиці на Волині. Це з одного боку. А з іншого – співпраця з Фондом стає історією або частинкою історії вашої школи, вашої громади, вашого села. Ви фактично зробили крок у майбутнє, створивши нове інформаційне середовище, і цим ви зробили його світлішим і чистішим, тому що спрямували свої невеликі інвестиції, наші спільні зусилля в наше майбутнє, у ваших дітей, у вашу школу. Я сподіваюся, що віддача не забариться», – із такими словами звернулася до педагогічного колективу представниця Локачинської районної організації політичної партії УКРОП Оксана Дмитрук.
На завершенню концерту учні, вчителі та гості свята вирушили до сусіднього села – у Новий Загорів, аби за шкільною традицією покласти квіти до пам’ятного знаку, встановленого на честь борців за незалежність України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus