USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Завод Порошенка за роки війни заробив 2,5 млрд грн

5 Березня 2019 14:27
Протягом 5 років президент був одночасно і головнокомандувачем, і розпорядником бюджетних грошей на оборонне замовлення, і постачальником військової техніки, яку виробляв саме на «Кузні на Рибальському».

Продаж заводу потрібен Петру Порошенку, щоб «сховати кінці в воду». Про це йдеться в сюжеті програми «Гроші», передає УНІАН.

Все оборонне замовлення в Україні – під грифом «Цілком таємно». Однак журналісти дізналися, що «Кузня на Рибальському» лише на ремонті флагмана українського флоту «Гетьмана Сагайдачного» заробила півмільярда гривень.

У жовтні 2017 року за комплексні ремонтно-модернізаційні роботи заводу було сплачено 91 млн грн, у травні 2018 року на ці ж роботи додали ще 229 млн, у жовтні 2018 року на ремонт двигунів витратили ще 23 млн грн. Під Новий рік «Кузня на Рибальському» отримала на модернізаційні роботи ще 218 млн грн. Загалом за фрегат з бюджету отримали 561 млн грн.

Читати ще: Президент, який заробляє на війні. Розслідування

Як стверджують журналісти, «Кузня» виступила у цих роботах «фірмою-прокладкою» для завищення вартості робіт. 10 % від тендеру було віддано «Іллічівському судноремонтному заводу», адже в умовах тендеру зазначалась вимога до підрядника мати вихід до Чорного моря. «Кузня», таким чином, отримала можливість працювати на потужностях цього заводу. Самі роботи виконуються силами місцевих робітників у Чорноморську.

У сюжеті наголошуються, що виконані роботи мали сумнівну якість і прокуратура у 2017 року вимагала оштрафувати президентський завод. Але нічого не вийшло і «Кузня» продовжила виконувати роботи і отримувати за це гроші.

Заробляла «Кузня» і на військових катерах «Кентавр» і «Гюрза». Шість таких вже передали до війська, ще два продовжують будувати – за 132 мільйони за кожен. Тобто за 6 поставлених за роки війни катерів завод Порошенка отримав 792 мільйони гривень. При цьому зброю для них також виготовляла «Кузня на Рибальському». На кожному катері стоять два автоматичних гранатомети УАГ-40. Кожен з гранатометів коштує 799 тисяч гривень + 1603 грн за кожну гранату до нього. На ці статті Міноборони витратило 350 млн грн і витрачатиме ще, адже боєкомплект потрібно постійно поповнювати.

Таким чином, за вищезазначене заводом було отримано 1 млрд 810 млн. Однак це ще не все. «Кузня» поставляла бойові катери UMC-1000 для прикордонників. З незрозумілих причин один з таких катерів вибухнув 7 червня 2015 року.

Прикордонники заплатили за катери 15 млн грн.

Ще одна стаття доходів «Кузні» – підствольний гранатомет ГП-25У. На них армійці гроші також не шкодують. За вартості приблизно 20 тис. грн за одиницю армія закупилася у Порошенка на понад 2,5 млн.



Якщо сплюсувати всі секретні замовлення (великі та маленькі) і додати бойові модулі для броневиків «Скорпіон», маски для гармат та інші секретні пункти, що отримала «Кузня» Порошенка за останні 5 років, отримаємо шалені 2,5 млрд грн, підсумовується в сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Свідомий Показати IP 5 Березня 2019 14:40
Патріотично
Нема слів Показати IP 5 Березня 2019 14:58
Та це ж просто нечувана!! скромність !!! Таки обділив себе...
345 Показати IP 5 Березня 2019 15:57
799 000 грн - це кусок труби на тринозі з цвяхом для капсуля.... І цей сморід ще рипається на вибори і пробує дивитись людям в очі...
К.лучанин Показати IP 5 Березня 2019 17:24
В тому й справа, що так звана війна (АТО, ООС) стала для Пороха відмазкою! Це дивна війна(АТО, ООС)! Я б її назвав , скоріше війною кланів, міжусобицею, ні більше ні менше. На цьому конфлікті інтересів олігархи стали заробляти, і дуже заробляти , а українці гинути. Настане час , а він настане і все владнається, а цих заробітчан треба судити !!!
Степан(Крымчанин) до К.лучанин Показати IP 5 Березня 2019 18:27
Россия отжала Крым. Это факт. Бойня на Донбассе - тоже работа русских. Точка.
К.лучанин до Степан(Крымчанин) Показати IP 5 Березня 2019 19:19
Віджала чи не віджала, це є питання. Нехай . по твоєму віджала, а по моєму влада України тодішня здала Крим. Крапка. Лукашенко дуже влучно сказав що всі українці мовчки погодились зі здачею Криму. Це ще одна крапка в цій історії про "зеленые человечки". А знищений флот Чорноморський України , на чиїй совісті? Деякі РОЗУМНІ КАПІТАНИ українських кораблів вчасно зорієнтувались і вивели із блокади кораблі.. Слава їм за це , що спасли! А командування ВМФ України чим думало тоді? З бойнею на Донбасі ще треба розбиратись , де брехня а де правда. Ти Мінські угоди читав . Їх не виконує ні одна ні друга сторона. Роман Безсмертний вийшов із комісії бо не міг змиритись із тими фальсифікаціями рішень.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus