USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Завищення цін на ліки вартує волинським аптекам 1000 гривень?

17 Листопада 2008 13:21
Середній рівень цін на продукти з 30 жовтня по 10 листопада змінився несуттєво. Про це йшлося у виступі заступника начальника державної інспекції з контролю за цінами у Волинській області Вікторії Темчишеної під час наради у голови Волинської ОДА 17 листопада, – інформує репортер «Волинських Новин».
У підприємствах торгівлі за останню декаду внаслідок підвищення оптово-відпускних цін ЗАТ «Галичина» збільшилась вартість на низку молокопродуктів, а саме на молоко та сметану. Натомість на 2,1% знизилася ціна на випотрошені кури і на 1,9% – рафінована соняшникова олія.
На продовольчих ринках області незначно знизився рівень цін на птицю, соняшникову олію та капусту. До 3,7% піднялись ціни на сало, розливне молоко, картоплю, сметану, моркву, буряки та яблука.
Вікторія Темчишена розповіла, що її інспекцією проведені перевірки у Ратнівському та Маневицькому районі. Виявлено, що деякі види продуктів, зокрема вагове борошно рідко трапляються по сільських магазинах.
Наразі середній рівень торгівельної надбавки на медикаменти у Волинській області знизився до 37%. Рівень надбавок у аптеках області складав від 3 до 57%. Порушення державної дисципліни цін встановлені у двох підприємствах. За ці порушення застосовані економічні санкції на суму 811 гривень, а керівники аптек заплатили адмінштрафів на 170 гривень.
Із 30 жовтня по 10 листопада на АЗС області знизилися ціни на нафтопродукти від 6,2% (бензин А-98) до 10,9% (бензин А-80).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus