USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

ЗАЗ спростував «відмову» від випуску власних авто

21 Січня 2016 12:20
Запорізький автовиробник продовжить випускати автомобілі для українського ринку.

У лінійці ЗАЗ залишаються ті ж моделі, що і в 2015 році, – пише «Експрес» із посиланням на прес-службу корпорації «УкрАвто».

Це – «Сенс», «Ланос», «Віда» і «Форца», але вже у виконанні Євро-5. Єдина корекція, яку зазнав модельний ряд – це відмова від виробництва Lanos з двигуном 1,4 літра і автоматичною коробкою передач, а також від аналогічного виконання моделі VIDA.

Двигун же українського виробництва 1,3 літра, яким комплектують ЗАЗ Sens, інженери заводу довели до норм токсичності Євро-5.

Продовжиться і співпраця з традиційними партнерами ЗАЗ на зовнішніх ринках. Зокрема, у Запоріжжі продовжать виробництво машинокомплектів для складального заводу в Єгипті.

Крім того, ЗАЗ продовжує шукати нові ринки. У 2016 році ЗАЗ планує закріпитися в країнах Африки та Близького Сходу.

Водночас зрозуміло, що найпріоритетнішим ринком для ЗАЗ залишається свій власний. У дилерській мережі в Україні сформували нормативний залишок автомобілів межах 3 – 4 місячних обсягів продажів. У міру його закінчення, завод буде планувати виробництво нових партій автомобілів.

У прес-службі зазначають, що за важкої економічної ситуації, основне завдання на поточний рік – зберегти виробництво і трудовий колектив.

Раніше з’явилася інформація про те, що ЗАЗ припиняє виготовлення автомобілів. Найбільший український виробник легковиків ЗАЗ двічі зупиняв виробництво минулого року. Цьогоріч збирається зосередитися на виробництві машинокомплектів на експорт

Варто також зазначити, що у 2015 році ЗАЗ випустив 3624 легкових автомобілів, що на 71,6% менше, ніж в 2014-му.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus