USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Збагачення на мільйони: суд заарештував депутата Рівненської облради

27 Листопада 2023 16:06
За матеріалами ДБР суд відправив під варту депутата Рівненської обласної ради Віталія Суховича з альтернативою застави в 192 млн грн.

Про це пише УП з посиланням на Державне бюро розслідувань.

Рішення ухвалив Печерський райсуд Києва.

Депутата викрито на незадекларованих статках на мільйони доларів.

Фігурант до лютого 2023 року обіймав посаду начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Потім перейшов на одну з керівних посад в створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП «Ліси України».

За даними слідства, працюючи у виконавчій владі та органах місцевого самоврядування, він встиг незаконно збагатитися на мільйони доларів.

У межах відкритого кримінального провадження було проведено обшуки у його помешканні та на робочому місці депутата та членів його сім’ї. Під час слідчих дій виявлено та вилучено тільки готівкою понад $4 млн у різній валюті.

Також правоохоронці знайшли три елітні автомобілі AUDI Q8, MERCEDES-BENZ GLE 350E, BMW X5, коштовності та дорогі годинники, зокрема елітної марки Рatek philippe. Правоохоронці виявили золоті монети, злитки золота, два пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами до нього із патронами.

На сьогодні також заблоковано рахунки, де він зберігав понад €400 тис.

Крім того, депутат володів чотирма земельними ділянками у Рівному, на яких здійснював будівництво котеджів. Ділянки зареєстровані на номінальних осіб, підконтрольних «обранцю».

Фігуранту повідомлено про підозру за статтею незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Також до Національного агентства з питань запобігання корупції скеровано лист щодо проведення моніторингу способу життя фігуранта та його сім’ї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Nata Показати IP 27 Листопада 2023 16:35
Смішно. Беручи під варту. Відпускають. Але новина гучна.
Кореспондент Показати IP 27 Листопада 2023 16:52
А Волинських не беруть,дають Заслуженого працівника лісового господарства
О Показати IP 27 Листопада 2023 16:52
О яку пику наїв на крадені гроші! Халява розпирає). На дієту його так років на десять, або окопи копать, схудне бігом. А грошикі пиж...ні на військо , всі до копійки.
турист Показати IP 27 Листопада 2023 16:58
Цей полішук з потрісканими пятками і з немитою шиєю, який не може висловити просту думку. збагатився не на лісі, а на бурштині і землі, яку курував в рівненській обласній раді. Бурштин привів його на високі посади в лісовій галузі. За бабло, виручене за бурштин, він долав будь-які "конкурси".
Вікторія Показати IP 27 Листопада 2023 17:04
Піар акція ДБР.........Вибачаться і випустять
Фіма до Вікторія Показати IP 27 Листопада 2023 19:42
Ооооо,перші кроки є ....тепер чекаємо коли заплатить заставу 5млн.євро ,для нього це не гроші,,,і втіче в Монако...,як і всі попередники....
Хз Показати IP 27 Листопада 2023 19:17
Назвіть хоч одного що сів, а не відкупився
Анонім Показати IP 28 Листопада 2023 10:06
нікого не посадять це для лохів показали і випустили по тихеньку((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus