USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Збанкрутілий сервіс доставки, прописаний у Луцьку, розпродає майно

7 Грудня 2023 11:15
Сервіс доставки Rocket після того, як не зміг збанкрутувати в Києві, змінив місце прописки. Його визнали банкрутом у Господарському суді Волинської області. Борги – понад 100 мільйонів гривень. Нині сервіс доставки перейшов до ліквідаційної процедури і продає своє майно на аукціоні.

ТОВ «Рокет Делівері» прописалося у Луцьку влітку 2022 року після відмови Господарського суду Києва у відкритті справи про банкрутство, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Після луцької прописки «Рокет Делівері» отримав позов від «Хоумленд Юкрейн» щодо боргу в 33 мільйони гривень. Цікаво, що засновником «Хоумленд Юкрейн» і «Рокет Делівері» є Ігор Рохлін, батько Тимура Рохліна, який був головним інвестором сервісу доставки.

Як повідомляли всеукраїнські видання, Тимура Рохліна, який має ізраїльське та українське громадянства, звинувачували в шахрайстві та відмиванні грошей. Його затримали в Ізраїлі на вимогу влади Німеччини під час спроби вилетіти в Україну в 2021 році.

Окрім компанії «Хоумленд Юкрейн», чималу суму боргу заявив «Макдональдс» – 64 мільйони гривень. Згодом до суду почали надходити й інші боргові вимоги кредиторів на суми від 27 до понад 300 тисяч гривень. Дрібніших кредиторів станом на кінець листопада нараховувалося близько двадцяти.

Одна з останніх вимог надійшла від ТзОВ «Крива липа» 18 жовтня цього року на понад 45 тисяч гривень.

Ще 26 жовтня минулого року суддя господарського суду Антоніна Кравчук постановила: «Припинити процедуру розпорядження майном ТзОВ «Рокет Делівері» та повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого Григорʼєва Валерія Васильовича. Визнати банкрутом ТзОВ «Рокет Делівері». Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців по 26.10.2023».

У результаті проведення інвентаризації встановили наявність дебіторської заборгованості на понад 69 мільйонів гривень, активів у вигляді рухомого майна на майже 305 мільйонів гривень і торговельних марок, вартість яких становить 10 мільйонів.
Читати ще: Сервіс Rocket, який влітку переїхав до Луцька, закрився і заборгував ресторанам мільйони

До слова, у вересні цього року завершився аукціон із продажу торгових марок «Рокет Делівері». Їх придбав підприємець Андрій Костін за понад 87 тисяч гривень.

20 листопада не відбувся аукціон із продажу дебіторської заборгованості, тобто тих боргів, які є в контрагентів перед збанкрутілою службою доставки. Початкова ціна цього лоту – понад 40 мільйонів гривень.

Нині суд ухвалює грошові вимоги першої черги, які стосуються судових витрат кредиторів. Загалом є шість черг кредиторів. Безпосередньо боргові зобов’язання банкрута перед контрагентами – в четвертій черзі задоволення.

Нині ліквідаційна процедура – на стадії аукціонів, де продаватимуть дебіторську заборгованість і рухоме майно. Лише після того, як на ліквідаційних рахунках будуть виручені кошти, розпочнеться погашення заборгованості кредиторів у порядку черговості. У разі недостатності коштів, одержаних від продажу майна банкрута, вимоги кредиторів задовольняють пропорційно до суми вимог. Найбільші суми – в «Макдональдса» та «Хоумленд Юкрейн».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus