USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Збільшення тарифів на тепло і бюджет-2019 – умови отримання кредиту МВФ

16 Листопада 2018 08:29
Кредит від МВФ буде отриманий, коли влада остаточно затвердить бюджет-2019 і підніме тарифи на тепло.

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив в інтерв'ю Reuters, пише "112.Україна".

Влада України планує отримати новий транш в грудні нинішнього року.

Гройсман додав, що кредит від МВФ буде отриманий, коли влада остаточно затвердить бюджет-2019. І пообіцяв, що не піде на повідку в опозиційних партій, які вимагають скасувати підвищення ціни на газ для населення, що є однією з головних умов донора. Гройсман зазначив, що гроші від МВФ дозволять забезпечити стабільність у країні і допоможуть продовжити реформи.

Раніше отримання нового траншу до кінця 2018 року спрогнозував і директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс.

"Зараз ми очікуємо, що засідання Виконавчої ради (МВФ) відбудеться пізніше цього року, після імплементації (українською стороною) попередніх дій, які дозволять затвердити в парламенті бюджет на 2019-й рік і збільшити тарифи на опалення згідно з досягнутою угодою", - зазначив представник МВФ.

Нагадаємо, в березні 2015 року МВФ відкрив для України чотирирічну програму розширеного фінансування EFF на суму 17,25 млрд. доларів США, і був підписаний відповідний Меморандум. Україна вже освоїла 8,7 млрд. доларів. Кредити МВФ надає під 1,5-2,5% річних.

Перший транш Україна отримала у березні 2015 року в розмірі 5 млрд. доларів, другий транш (1,7 млрд.) - у серпні, третій (1 млрд.) - у вересні 2016 року, четвертий (1 млрд.) - у квітні 2017 року.

У МВФ заявляють, що для отримання чергового траншу Україна повинна почати реальну приватизацію, зняти мораторій на продаж землі, створити Антикорупційний суд і підняти ціни на газ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
2201 Показати IP 16 Листопада 2018 10:01
Єдина їхня реформа - здерти останню сорочку з простих людей і набити свої рила.
Навуходоносор Показати IP 16 Листопада 2018 13:02
Мировая практика не знает ни одной страны, где после так называемой помощи МВФ люди стали жить лучше. Неужели об этом не знают наши правители, которые как наркоши выпрашивают очередную дозу для избежания "ломки"? Знают! Самое интересное в том, что денег от МВФ никто никогда не видит - идет взаимозачет долгов, правительство уже не в состоянии возвращать проценты за эти кредиты, не то чтобы сами кредиты. МВФ прекрасно знает, что страна-банкрот никогда займов не отдаст. Но они дают - стратегия фонда весьма ушлая, не отдадите деньги - возьмем активы, землю...Да мало ли что можно взять за "зеленую бумагу", которая из-за политики Китая и его союзников рано или поздно превратится в ничто.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus