USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Збірна України розгромно поступилася Шотландії у Лізі націй, втративши перше місце в групі

22 Вересня 2022 07:46
У перенесеному матчі першого туру групового етапу Ліги націй збірна України на виїзді з розгромним рахунком поступилася збірній Шотландії – 3:0. Ця перемога дозволила шотландцям посунути збірну України з першого місця у групі.

До цієї гри Україна встигла зіграти три матчі, в яких заробила сім очок. Команда Петракова посідала перше місце у групі B1. Однак на цей матч тренерський штаб збірної зіткнуся з кадровими проблемами при виборі стартового складу, зокрема травмовані були Бущан, Зінченко, Миколенко та Шапаренко, а Забарний пропускав матч через перебір жовтих карток.

У стартові десять хвилин українці намагалися діяти за допомогою закидань з глибини на Довбика та Мудрика, але до моментів це не призвело. Натомість перший реальний гольовий шанс мав Че Адамс, який скористався помилками Караваєва та Бондаря і ввірвався до штрафного українців, але пробити Трубіна нападник не зумів.

Після цього моменту шотландці почали діяти впевненіше, тиснучи на захист української збірної. Ще один шанс для того, аби відкрити рахунок, господарі мали після навісу з флангу – Крісті з вигідної позиції головою пробив вище воріт. А невдовзі Армстронг завдавав небезпечного удару з-за меж штрафного – Трубін парирував.

У середині тайму українці зуміли трішки відвести гру від власних воріт, забравши м‘яч під контроль на декілька хвилин. Українці використовували швидкість Мудрика, який кілька разів проривався лівим флангом та заробив штрафний. Щоправда ці дії української збірної не призвели до моментів. Британська збірна, своєю чергою, намагалася вибухати, коли отримувала м‘яч, але також була далекою від того, щоб відкрити рахунок.

У другому таймі шотландці продовжили тиснути на захист української збірної, зокрема два моменти мав Армстронг – спочатку він пробивав після прострілу Тірні, а потім завдавав удару, продершись крізь захист українців у карному майданчику. У першому випадку шотландець пробив в руки Трубіну, а в другому – відправив м‘яч над поперечиною.

Шотландці тотально домінували на полі. На 63 хвилині Че Адамс мав два моменти за 30 секунд – спочатку він головою пробив у поперечину, а вже в наступній атаці його удар з близької відстані парирував Трубін.

Тренерський штаб вирішив внести зміни в гру, замінивши Довбика та Ярмоленка на свіжих Яремчука та Циганкова відповідно. Проте ці заміни не зуміли заспокоїти гру. На 70 хвилині Макгінн отримав м‘яч після рикошету, поставив корпус Бондарю та відправив м‘яч у ворота Трубіна, справедливо відкривши рахунок – 1:0.

Через десять хвилин після першого голу Дайкс подвоїв рахунок, головою замкнувши навіс з кутового – 2:0. На 87 хвилині Дайкс оформив дубль, знову замкнувши навіс з кутового та встановивши остаточний рахунок матчі – 3:0.

Наступний матч збірна України зіграє проти Вірменії 24 вересня.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Вересня 2022 17:25
для роздумів: збірна України з футболу жодного разу в своїй історії не перемогла італійців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus