USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

Збірна України стартувала з перемоги над Ірландією у Лізі націй

8 Червня 2022 23:48
Збірна України з футболу завдяки голу Віктора Циганкова мінімально перемогла збірну Ірландії у стартовому матчі Ліги націй – 0:1.

У порівнянні з матчами плей-офф за вихід на Чемпіонат світу Олександр Петраков повністю змінив стартову одинадцятку та схему на 3-4-3. Місце у старті зберіг лише Миколенко, а лідери - Бущан, Степаненко, Яремчук та Ярмоленко – отримали відпочинок, не потрапивши навіть до заявки.

З перших хвилин ірландці увімкнули високий пресинг, змусивши кілька разів помилятися українських захисників. Ближче до 15 хвилини збірна України почала призвичаюватися до суперника та вибігати в контратаки – особливо активним був Мудрик. Українці намагалися потурбувати ірландського голкіпера ударами здалеку, але чимало з них були неточними. Крім того, Келлегер добре діяв у рамці воріт.

Читати ще: Збірна України перемогла Шотландію та продовжить боротьбу за вихід на ЧС

На 37 хвилині Качараба таки забив гарматним ударом з-за меж карного майданчика, але арбітр скасував взяття воріт через офсайд у Довбика в попередній фазі атаки. У підсумку перший тайм завершився без голів.

Вже по перерві на полі з‘явився Циганков, замінивши Зубкова, і через дві хвилини після появи на полі вінгер забив. Виконуючи штрафний з лівого флангу, Віктор Циганков за допомогою відскоку від газону закрутив м‘яч у дев‘ятку воріт Ірландії – 0:1. Загалом гра збірної України після перерви стала більш осмисленою, футболісти менше помилялися під час організації атак, але небезпечних моментів від цього не побільшало.

Читати ще: Збірна України не змогла вийти на Чемпіонат світу з футболу

Після 70 хвилини синьо-жовті вирішили віддати м‘яч суперникам та діяли на контратаках. На 79 хвилині ірландці ледь не зрівняли рахунок – після навісу Даффі пробивав головою, але влучив у поперечину воріт Луніна, який зачепив м‘яч. Останні хвилини були важкими для нашої збірної, проте Україна зуміла відбитися від атак ірландців та навіть могла забивати, однак удар Циганкова заблокував захисник. У підсумку синьо-жовті зуміли зберегти мінімальну перевагу (0:1), стартувавши з перемоги у Лізі націй.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus