USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Збирали гроші для ЗСУ: в Луцьку відбувся благодійний концерт органної музики

18 Серпня 2023 15:22
Учора, 17 серпня, склепіння кафедрального костелу Святих Апостолів Петра і Павла вкотре відлунювали нотами класичної органної музики під час благодійного концерту у виконанні лауреатки Першої премії Міжнародного конкурсу піаністів у Тиваті (Чорногорія, 2016), органістки Марії Хілько. Метою дійства став збір коштів для захисників, які боронять Україну на Запорізькому напрямку.

Про це повідомили в Луцькій міській раді.

Того вечора стіни костелу зібрали багатьох прихильників класичної музики. Завітала на захід і заступниця міського голови Ірина Чебелюк.

«Органна музика має особливий зміст, особливе наповнення. Ми пишаємося, що маємо такий інструмент у стінах цього храму, а лучани та гості міста мають можливість чути його музику. Особливо, якщо це пов’язано також із благодійністю. Сьогодні на Запорізькому напрямку перебуває багато наших воїнів, а серед них – і лучани. Їхні потреби – це те забезпечення, що допоможе рятувати життя. Тому ми надзвичайно вдячні за кожен внесок, зроблений сьогодні. Бажаю всім мирного неба та швидкої перемоги», – звернулась вона до присутніх.
До вітального слова також долучилася і сама виконавиця.
«Я дуже рада бути сьогодні тут і грати для вас. Для мене це також надзвичайно особиста історія. Сьогодні я гратиму для вас твори німецьких та українських композиторів, які об’єднує фольклор, переплетіння стилів і жанрів», – зазначила Марія Хілько.

У програмі концерту прозвучали твори Йоганна Себастьяна Баха, Йозефа Райнбергера, Миколи Колесси та Світлани Острової.

Захід відбувся за підтримки управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus