USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У луцькій багатоповерхівці кілька місяців не працює ліфт

8 Вересня 2021 17:54
У луцькій багатоповерхівці люди кілька місяців живуть без ліфта. Підйомник ще в травні зупинили на ремонт. Фірма «Укрвертикаль», яка виграла тендер, гроші взяла, але ліфт не поспішає лагодити. Людей лише годують обіцянками.

Боячись залишитися без підйомника і грошей, люди звернулися до журналістів. Як мешканці багатоповерхівки живуть без ліфта і як на фірмі пояснили затримки з ремонтом – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Мешканці будинку заплатили за ремонт ліфта майже 29 тисяч гривень. Ще 60% від вартості ремонту оплатила Луцька міська рада.

Люди кажуть, що підрядник не виконує зазначених у договорі робіт. А в сусідньому під’їзді, де ремонт ліфта виконувала інша компанія, уже місяць все працює.

«От я мушу виходити в такому обмундируванні. Йду разом у магазин і виношу сміття, щоб двічі не повертатися, – бідкається мешканка будинку Ганна Тачинська. – Можете уявити, як у 72 роки підніматися кілька разів на 9 поверх».
«Зараз городи, дачі, і з тими сумками доводиться дуже важко, – її сусідка по під’їзду Людмила Сандалова. – Ми гроші здавали, а ліфт і досі не працює».

У компанії «Укрвертикаль», яка виконує роботи з ремонту ліфта в будинку на проспекті Соборності, 21, кажуть: роблять усе згідно з графіком. Затримка із ремонтом сталася через те, що працівники захворіли на коронавірус, та через великий обсяг роботи.

Читати ще: «Це спрямована на заробіток кампанія», – Луцький міський голова про ремонт ліфтів

«Ми взяли на капітальний ремонт 20 ліфтів. І робимо по черзі. Я пояснював, яка ситуація у їхньому будинку. І так вийшло, що працівник, який там ремонтував ліфт, захворів на корона вірус і нас трохи підвів, – пояснює представник компанії Павло Ільюк. – Інші хлопці в мене на інших об’єктах працюють. Я пояснював це голові ОСББ. Кажу, що це ж людський фактор. Я інших хлопців поставлю, які будуть дороблювати його. Тільки треба зачекати, поки ремонтують інші ліфти. На один ліфт відведено не менш як три тижні, плюс на закупку запчастин – шість днів. Один ліфт роблять майже місяць, але деякі – швидше».

У компанії зазначили, що виконають усі роботи за тиждень. А тим часом мешканці під’їзду стурбовані. Адже тут живе багато людей поважного віку та тих, хто має інвалідність. І їм без ліфта не обійтися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
В . Показати IP 8 Вересня 2021 18:08
Не справляется одна фирма пускай делает другая.деньги вернуть.все просто
Василь Показати IP 8 Вересня 2021 20:04
Дані фірми доять мешканців і міськраду.Міськрада перечисляє 60%.кошториси велитенські,ніхто їх не перевіряє.Експерт працює на фірму А ліфти обслуговує Волиньліфт.яка добре знає всі недоліки-а от ремонт виграють потрібні фірми.Звичайна корупція.
Артур Показати IP 9 Вересня 2021 20:22
Зараз в моєму домі таке ж. Ніби то технічно несправний ліфт. Повідомили про висунення ще за місяць до цього. Тобто він зламався але місяць їздив) вимагають 40 тис з мешканців і нібито міськрада 50 чи 60 % додасть. Дійсно ця схема вже досить давно працює. В всіх все влаштовує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus