USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Збирав для ФСБ розвіддані про оборону Сумщини: СБУ затримала священника УПЦ МП

3 Березня 2023 17:12
Служба безпеки України викрила ще одного російського агента під час контрдиверсійних заходів на Сумщині.

Зловмисником виявився настоятель одного з храмів УПЦ МП у Шосткинському районі Сумської області, який негласно співпрацював з фсб, повідомляють в СБУ.

За вказівкою агресора протоієрей збирав інформацію про дислокацію Сил оборони на території регіону. Насамперед він намагався виявити місця базування командних пунктів і складів з артилерійським озброєнням ЗСУ.

Для цього об’їжджав прикордонну місцевість та приховано здійснював фото- і відеофіксацію українських об’єктів.

Читати ще: СБУ спіймала проросійського блогера, який ховався в монастирі УПЦ МП

Розвідувальна інформація потрібна була загарбникам для проведення прицільних ракетних та масованих артилерійських ударів по регіону, а також здійснення диверсійних вилазок.

Крім того, російський агент збирав персональні дані керівників місцевих органів влади та правоохоронців.

Співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі передати агресору закриті відомості про посадовців місцевих військових адміністрацій.
За даними слідства, протоієрея завербував кадровий співробітник управління фсб в Брянській області у вересні минулого року. У поле зору російської спецслужби потрапив через прокремлівські погляди, які неодноразово озвучував.

Читати ще: СБУ викрила ще одну прихильницю «руского міра» в своїх лавах

Для комунікації з агресором використовував анонімні месенджери, а зібрану інформацію передавав у вигляді текстових повідомлень та медіафайлів з прив’язкою до місцевості.

Під час обшуків за адресою проживання фігуранта і в храмі правоохоронці виявили мобільні телефони із доказами листування з фсб, проросійську літературу.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 3 Березня 2023 17:29
Зеленський далі не хоче забороняти рпцешників...
Maха Показати IP 3 Березня 2023 18:11
невідомо що ще потрібно з тією псевдоцерквою
Анонім Показати IP 3 Березня 2023 18:16
кожен священник московського патріархату - агент російських спецслужб. КОЖЕН, бо, власне, для агентурної роботи та церква і створювалася
Андрій Показати IP 4 Березня 2023 21:26
Вішати їх треба с*к

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus