USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Збитків на понад пів мільйона: на Волині судять митника, який пропустив вантажівку з брендовим одягом

13 Жовтня 2023 08:08
Везли в Україну брендовий одяг, не задекларувавши його. Таким чином хотіли не сплатити пів мільйона гривень податків. Правоохоронці таку схему виявили кілька років тому на митному пості «Ковель». Інцидент розслідували й тепер судять інспектора, який розмитнював товар.

У вантажівці до України везли брендовий одяг. Це було у 2019 році. Інспектора, який, зі слів слідчих, розмитнював вантажівку із прихованим товаром, нині судять, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Їхав зовсім інший товар, ніж розмитнився митним інспектором. У подальшому під час митного оформлення спрацювали обов’язкові ризики, згенеровані системою АСАУР, які він мав виконати, зокрема провести частковий огляд, 20% пакувальних місць тих товарів, які були зазначені самою системою ризиків. Там був певний перелік товарів. Однак цього зроблено не було. У результаті було завдано збитків на суму понад 500 тисяч гривень», – прокоментував прокурор Олександр Безушко.

Він додав, що польська сторона розповіла, який саме товар прямував до України.

«Є відповідь із Республіки Польща, яка підтверджує, що їхав зовсім інший товар, а не той, що подавався для розмитнення», – сказав прокурор.

Як зауважив, тоді виявили ще два схожі випадки.

Обвинувачений згадувати про колишній митний інцидент не хоче. Винен він чи ні, має з’ясувати суд.

«Я маю право не розказувати, поки йде судове засідання. В мене дуже хвора дитина. Просто я хочу сказати, що я ніколи не ховався», – зазначив обвинувачений.

Із перших днів повномасштабної війни митник пішов добровольцем на фронт. Тепер чекає на вирок.
Цікаво, що фірма, яка імпортувала в Україну товар, схоже, існує лише на папері. Знайти її слідчі не змогли.

«ТОВ «Агроті Сервіс». Під час досудового розслідування ми не встановили місцезнаходження цієї фірми. Вона була зареєстрована у Львові, однак за вказаним місцем її не було. Керівництво фірми не встановили взагалі. Не змогли знайти керівництва чи когось із представників фірми», – відзначив прокурор Олександр Безушко.

Фірма під назвою «Агроті Сервіс», схоже, перекочувала зі Львова до Харкова. Як вказано у відкритих даних, директор і власник – з Узбекистану. Та такий підприємливий, що має аж пів сотні різних компаній. Телефон фірми недійсний.

Невдовзі мають допитати водія, який перевозив товар для фірми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus