USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Збив жінку, яка перебігала дорогу: справа про ДТП у Луцьку тягнеться вже п'ятий рік

16 Січня 2024 07:14
У лютому 2019 року у вечірню пору легковик збив жінку, яка переходила дорогу поза межами пішохідного переходу. Дорожньо-транспортна пригода сталася в Луцьку на проспекті Василя Мойсея. Постраждалу госпіталізували до лікарні з важкими травмами, а водія згодом визнали винним. Проте керманич подав апеляцію. Як заявив, слідчий експеримент провели не так, як треба.

Апеляцію задовольнили. Відтак справу знову розглядають у Луцькому міськрайонному суді. Хто винен в аварії визначають уже п’ятий рік, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

На судове засідання прибув обвинувачений, його адвокат, представник потерпілої та прокурор. У цій справі вирок уже був – водію призначили три роки за гратами. Утім, керманич подав апеляцію. Сторона захисту стверджує: слідчий експеримент провели неналежним чином, а саме – без участі обвинуваченого.

Читати ще: Поцупив у товариша авто, яке потім згоріло в ДТП: волинянина судили за крадіжку ВАЗа

Тож справа повернулася в Луцький міськрайонний суд. Захисник обвинуваченого клопотав, аби слідчий експеримент провели повторно. При цьому в ньому має взяти участь обвинувачений, а статист або статистка має бути в такому ж одязі, як і постраждала. Вимоги щодо одягу адвокат зачитав у залі суду.

Суддя Алла Полюшко постановила: слідчий експеримент треба провести знову. Хоча освітлення на проспекті Василя Мойсея, де трапилося ДТП, нині дещо відрізняється, від того, що було у 2019 році.
Представник потерпілої та прокуратура теж зацікавлені, щоб у цій справі нарешті поставили крапку, і суд прийняв справедливе рішення.

Читати ще: «Будь-яке торкання поліцейського – це правопорушення». Патрульного судять за побиття лучанина

«Ще в лютому 2019 року чоловік, керуючи власним автомобілем марки Volvo, на проспекті Василя Мойсея в Луцьку здійснив наїзд на 62-річну жінку, спричинивши їй важкі травми. Його обвинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження. Зараз триває судовий розгляд справи. Прокурори роблять усе, аби суд постановив справедливе рішення», – поінформувала речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мухаревич.

Слідчий експеримент проведуть повторно. Цього разу вже за участі обвинуваченого. Крапку в цій справі поставлять уже в лютому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Во! Показати IP 16 Січня 2024 09:12
Так і залишилися бездарними мєнтами, що не вміють навіть по закону провести слідчий експеримент!
Га? Показати IP 16 Січня 2024 13:55
Намагалася грузинка Деканоїдзе допомогти нам навести лад в українській мєнталовці - витиснули і дякую не сказали, і швиденько продовжили стару справу - наживатися! Мєнти самі по собі, як клас, не щезнуть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus