USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Здавати на водійські права українцям доведеться кожні 5 років

18 Листопада 2013 13:19
Вже наступного року в Україні будуть запроваджені європейські стандарти безпеки у сфері комерційних автомобільних перевезень.

Про це заявив директор Департаменту безпеки Мінінфраструктури Микола Горбаха – інформують «Коментарі».

З його слів, наразі Уряд та Мінінфраструктури впроваджують усі можливі заходи, спрямовані на запобігання аварійності на дорогах.

Зокрема, державною програмою передбачається встановлення захисного бар’єрного огородження - ця норма, спрямована на запобігання таких аварійних ситуацій як виїзд транспорту на зустрічну смугу, або потрапляння в кювет, діє і в Європі. Також в Україні наступного року на ліцензованому автотранспорті стануть обов’язковими засоби пасивної безпеки, наприклад, ремені безпеки.
«Засоби активної та пасивної безпеки на транспортних засобах вкрай необхідні. У 2014 році вступить у дію європейська система сертифікації транспортних засобів – нових та тих, що ввозяться на територію України. Це пов’язано з тим, що Україна приєдналася до Женевської угоди, яка стосується технічних приписів конструкцій транспортних засобів», - розповів Горбаха.

У відомстві наголосили, що уже наступного року в Україні запровадять систему професійного підтвердження компетентності водіїв кожні 5 років. Ці заходи, зокрема, передбачені й проектом Угоди про асоціацію з ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ігор Показати IP 18 Листопада 2013 13:58
Допишіть в темі для професійних водіїв і не робіть з мухи слона.
Лучанка Показати IP 18 Листопада 2013 14:01
Я у 2012 здала на права і нічого не платила зайвого ! Хоча вся група "скидалася" на хабаря - то це тепер через 5 років знову треба буде тратити час і нерви, і "скидатися" (на хабаря) ???!!! Хтось буде згажачуватися так щороку (наприклад по 200 грн.) з кожного хто не захоче прийти на екзамен або схоче підстрахуватися то виходить дуже так собі кругленька сума для таких собі "рєшал".....все породжуємо ми самі і ніякого покращення
Агафон Показати IP 18 Листопада 2013 14:46
У Європі такого бреда стосовно екзаменування водіїв немає і ніколи не було. Наші менти весь час хочуть щось вигадати для себе, тобто якійсь гроші з людей стягнути. Ну що це за держава така?
Я "ЗА" Показати IP 18 Листопада 2013 15:00
Все ж свіжа копійка для держави.
Андрій76 Показати IP 18 Листопада 2013 16:16
Як не податок на великі квартири і будинки,то утилізаційний збір,як не законопроект про обкладання податком пенсіонерів,які працюють за кордоном,то перездача на права,кожні 5 років.Бандюки донецькі на чолі з вашим паханом-Яником коли ви вже нажеретеся нарешті?..Ну вже не знають,що ще придумати,щоб видавити останню копійку з нещасного народу,і мати чим платити по внутрішнім і зовнішнім боргам України...А поділитись своїми мільярдами не пробували,щоб "позатикати"бюджетні дири?..
Л 10 Показати IP 18 Листопада 2013 16:29
Щоб було менше прикрих випадків на дорозі між водіями повинна бути культура їзди... і наша високопочесна міліція, щоб не в кущах стояла, а їздила одна за одною,як в Європі, можливо тоді хоча б трохи буде якийсь страх... а паски безпеки тільки за!!! Сама завжди пристібаюсь, як водій і як пасажир!!!
лучанка Показати IP 18 Листопада 2013 18:17
Андрію, якщо в "нещасного народу" як ти кажеш, є машина і права, то він вже не нещасний. А якщо ти так боїшся перездати на права, то значить ти сам їх і купив, то ще їздити навчися нормально і не будеш боятись ні "бандюків", ні даїшників. У бідного даїшника тоже є діти, які їсти хочуть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus