USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Скандальна ініціатива Дєєвої: чи доведеться міняти водійські права кожні 5 років?

26 Січня 2017 13:08
У регіональнах центри МВС роз’яснюють, що понесуть за собою законодавчі зміни у видачі посвідчень водія, які зараз розробляються і незабаром будуть впроваджені.

Нагадаємо, заступниця міністра МВС Анастасія Дєєва анонсувала обов'язкової зміни водійського посвідчення кожні 5-15 років.

"Сьогодні національне посвідчення водія дає право на керування транспортом протягом 30 років з дати його отримання. За вимогами Директиви нормами мають будуть встановлені нові строки від 5 до 15 років в залежності від категорії транспорту з метою періодичної перевірки відповідності здоров'я водіїв встановленим медичним та психофізичним вимогам", - повідомила Дєєва 23 січня у своєму Facebook.

Натомість Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що українцям не доведеться міняти водійські посвідчення кожні 5 років.

Про це він написав у коментарях свого до допису у Фейсбуці.

"Є світова практика щодо водійських посвідчень, і ми будемо її дотримуватися. Ніяких "кожні 5 років" не буде. Є діючі законні норми ", - написав він.



Як відомо, в листопаді 2016 року 24-річна Анастасія Дєєва стала заступником міністра внутрішніх справ України з питань євроінтеграції. Молоду радницю Авакаву призначили без конкурсу.

У регіональному сервісний центрі МВС у Волинській області Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили, що законодавчі ініціативи зараз знаходяться на стадії розробки.

Згідно з повідомленням, у другій половині 2017 року планується подання на розгляд до профільного комітету Верховної Ради Законопроекту, відповідно до якого у посвідченнях водія з’являться додаткові категорії – наразі вони формуються, а термін дії становитиме від 5 до 15 років залежно від категорій.

Таким чином, водії категорії «В» зможуть користуватися своїм посвідченням водія 15 років, а от водії категорії «С» та «D» лише 5 років. Після завершення терміну водіям необхідно буде пройти медичний огляд для перевірки своєї психофізичної відповідності. У процесі напрацювань знаходиться питання щодо підтвердження практичних та теоретичних навичок водіїв, щоправда це стосуватиметься виключно профільних категорій.

«По-перше, ми загалом працюємо над системою змін у площині отримання посвідчення водія – це розробка нових екзаменаційних білетів, встановлення фото та відео-фіксації під час складання іспитів. Щодо нових впроваджень, важливим стане саме підтвердження психофізичного стану людини, який впливає на здатність безпечно користуватися автівкою. Окрім того, для підвищення рівня захисту від підробок у нових посвідченнях водія планується поява мікрочипу» — коментує керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Очільник Головного сервісного центру МВС також додає, що закон зворотної дії немає, а отже, ті водії, що на момент вступу в дію нових правил матимуть посвідчення водія із терміном дії на 30, 50 років та безстрокові, зможуть користуватися посвідченням відповідно до вказаного у них терміну. У відомстві громадянам радять не переживати щодо майбутніх нововведень. І наголошують, що усі законодавчі ініціативи знаходяться на стадії розробки, будуть ретельно підготовлені, винесені на обговорення і лише потім введені в дію. Громадянам будуть надані зрозумілі роз`яснення, а пропозиції матимуть виключно позитивний характер у площині дотримання водіями правил дорожньої безпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Всезнайко Показати IP 26 Січня 2017 14:08
То це ця пл*чєвуха придумала?
Анонім Показати IP 26 Січня 2017 14:46
основна причина аварійності - незадовільний стан доріг, ігнорування водіями ПДР, в основному мажорами, для яких не проблема купувати права хоч щомісяця. а при чому тут тисячі нормальних водіїв ? це просто черговий спосіб їх подоїти.
АС до Анонім Показати IP 26 Січня 2017 15:56
Основна причина це д*біли яких кожен рік тільки більшає
Анонім до АС Показати IP 26 Січня 2017 21:21
ну я так і написав - мажори
ігор Показати IP 26 Січня 2017 15:28
що нeбуть, тільки у людeй нe було спокою.....
Хрен собачий до ігор Показати IP 26 Січня 2017 23:46
що небудь, тільки би у людей не було грошей. Вже не знають, що ще видумати, з чого можна подоїти народ.
Анонім Показати IP 28 Січня 2017 11:14
Всюди доять людей як тільки можна, в автошколі заплати, за бензин заплати, І на фінальному екзамені мусиш ще хабар заплатити а то не отримаєш свої довгоочікувані права навіть як що жодної помилки не допустив, ще жодної людини не зустріла яка не платила додаткові гроші, притому не малі! І це вимагають, інакше не бачити вам ваших водійських посвідчень! А тепер придумали як ще можна підняти свій бізнес! Люди і так ледве виживають з дебільними нашими законами, зарплатами, пенсіями та цінами, а саме головне з нашими політиками які рахують що 3 тисячі гривень мінімалки достатньо прожити один місяць при тому що в деяких випадках цього навіть на комунальні послуги не вистачає! А самі живуть в шоколаді і горя не знають, тому що їм не цікаво що відбувається поза межами їх замків та трьохметрових заборів !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus