USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Здійснити маленьку мрію когось із цих діток можете саме Ви!

18 Грудня 2013 19:00
Цим дітям – до 15 років, вони, кажуть вихователі в інтернаті, здорові та не мають відхилень. Однак у такому віці більшість з них не читає та не пише. Це – соціальні сироти. Себто залишились сиротами при живих батьках. До них належать і безпритульні та бездоглядні діти, тобто з вулиці.

Їх 50 чоловік. Проживають вони в Іваничівській спеціалізованій школі-інтернат. 90 кілометрів від Луцька – півтори-дві години в дорозі. Такий пункт, очевидно, відлякує тих, хто хотів би допомогти. Так, порівняно із інтернатами та дитбудинками, які географічно доступніші, тут гості приходять не часто. Дітлахам не вистачає одягу, мийних засобів, а головне – уваги.

Дівчинку тут легко спутати із хлопчиком, діти добрі, чуйні, але не можуть сформувати власну думку, їм важко написати, чого вони хочуть. Вихователі пояснюють: діти потрапляють до них у різному віці, навчати їх згідно з єдиною програмою – неможливо. Вона для всіх – полегшена.

Під час першого першого візиту до інтернату представників благодійної організації «Радість дитинства», які разом із і ВОГО "Фундація розвитку громад" організовують цю акцію, ціль якої - зрозуміти, що потрібно діткам, ті довго не відпускали гостей та питали, чи дійсно до них прийде той самий Святий Миколай.

Кожен з них намалював, що хоче, уточнюючи, «а чи не переплутають подарунки, чи точно саме таку іграшку принесе їм святий».

Так, представники громадської організації запропонували дітям, аби ті намалювали малюнок взамін на подарунок. Спершу, розповідає голова організації Анна Пахольчук, була ідея, аби ті написали про свої бажання, однак активісти стикнулися із проблемою: більшості важко навіть написати власне ім’я.

Анна додає, з 28 листопада триває збір коштів для того, аби мати змогу реалізувати бажання діток: по місту стоять скриньки, волонтери збирають гроші на вулицях. В інтернат вручати подарунки представники організації із «справжнім» Миколаєм та цілим святковим шоу, яке організовує театр Гармидер, поїдуть 21 грудня.

Окрім того, у кожного охочого є можливість допомогти конкретній дитині індивідуально. Так, нижче опубліковані декілька фото діток та їх бажання: кожен з вас може обрати дитину та придбати їй подарунок, який вона намалювала. Для цього потрібно зателефонувати за номером 098 659 24 79 та узгодити усі деталі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus