USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Зелене небо та 71 тисяча блискавок: потужний шторм пройшов в Австралії. Відео

14 Травня 2021 16:42
У південному Квінсленді, Австралія, пройшла сильна гроза, рідкісна для травня. В результаті, за 4 години над містом Брісбен близько 71000 разів вдарили блискавки.

Про це повідомляє The Watchers, пише УНІАН.

«Незвично, що сильна гроза обрушилася на південний схід Квінсленда в травні. Також незвично, що небо стало зеленим. Але в середу сталося і те, і інше», – сказав метеоролог Бен Домезіно.

З усіх блискавок, всього 5400 вдарили в землю, а інші з’являлися між хмарами.

«Коли сильна гроза відбувається в той час, як сонце знаходиться низько в небі, то поєднання червоного або оранжевого і світла, що розсіюється самою грозою, може забарвити небо у зелений відтінок», – пояснив синоптик, додавши, що таке явище зазвичай спостерігається тільки під час сильних штормів.

Шторм викликав сильні вітри і град розміром 5 см.

Це другий раз, коли в штаті трапляються сильні шторми з початку місяця – це незвичайне явище, оскільки такі бурі частіше трапляються в період з жовтня по квітень.

У першій половині місяця в деяких районах Квінсленду випало в чотири рази більше опадів, ніж в середньому за місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus