USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Зелене господарство» розповідатиме лучанам, що смітити не можна

11 Березня 2010 14:46
Вісім об’єктів природно-заповідного фонду Луцька у неналежному стані.
Про це говорили на нараді з питань утримання територій та об’єктів природно-заповідного фонду в Луцькраді.
Усього в Луцьку таких територій дев’ять, загальною площею 85 гектарів. За інформацією заступника начальника міського відділу екології Анатолія Гамазди, чимало порушень виявлених торік природоохоронною прокуратурою досі не усунули.
«На частині територій відсутні охоронні знаки, межові знаки, потрібно зрізати старі дерева, необхідно оформити усі правовстановлюючі документи», - каже чиновник.
За словами посадовця, на проектну документацію семи об’єктів природно-заповідного фонду міста потрібно близько 300 тисяч гривень. З міського фонду охорони навколишнього середовища на виготовлення документації виділено 34,5 тисячі гривень. На три об’єкти документація уже майже готова.
Ще один об’єкт – Ботанічний сад – перебуває у користуванні Волинського національного університету. Тому ВНУ й повинен розробляти проектну документацію.
Як повідомив головний інженер КП «Зелене господарство міста Луцька» Михайло Ганущак, охоронні таблички уже готові. Чекають лише, щоб розмерзлась земля, аби надійно їх встановити.
«Якщо надійно не закріпити ці таблички, то наступного дня їх уже на місці не буде. Ми вже маємо гіркий досвід. На жаль, така у нас культура поведінки серед лучан», - каже Ганущак.
За словами Ганущака, багато роботи й Теремнівських ставках: потрібно прибрати повалені дерева, розчистити територію від сміття. А ще мешканці приватного сектору виносять сміття зі своїх городів на територію заповідника.
На нараді був присутній і помічник прокурора міста Луцька Сергій Хомич. Він запитав, чи зверталось «Зелене господарство» до муніципальної поліції, щоб притягнути до відповідальності тих людей, які викидають сміття у заповіднику та чи проводились якісь бесіди серед місцевих жителів. На що Михайло Ганущак відповів «Ні».
Сергій Хомич запропонував КП «Зелене господарство» усунути подібні недоліки: звернутися до муніципалів та провести бесіди з населенням.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus