USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Зеленський підписав закон про електронні трудові книжки

4 Березня 2021 19:50
Президент України підписав закон, яким запроваджується електронний облік трудової діяльності.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента України, пише Укрінформ.

4 березня Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» № 1217-IX, який Верховна Рада ухвалила 5 лютого цього року.

«Документ запроваджує облік трудової діяльності працівників в електронній формі, використання цих відомостей для підтвердження наявного стажу роботи для укладення трудового договору, призначення пенсій тощо.

Також на законодавчому рівні врегульовується питання щодо автоматичного призначення пенсії за віком через особистий електронний кабінет особи на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України», – йдеться у повідомленні.

Таким чином удосконалюється та реформується система обліку трудової діяльності працівників, що передбачає поступову відмову від паперових трудових книжок.

«Законом передбачений п’ятирічний перехідний період, протягом якого до Державного реєстру мають бути внесені відомості з паперових трудових книжок. Впродовж цього часу застосовуватиметься як паперова трудова книжка, так і електронна форма вже наявних або внесених відомостей із вказаного реєстру», – наголошується у повідомленні.

Також документом запроваджується можливість автоматичного призначення пенсії без особистого звернення особи зі збереженням права відстрочення виходу на пенсію.

Такі зміни дадуть змогу зменшити витрати роботодавців на ведення паперового документообігу, спростять доступ до інформації про набутий стаж працівників для призначення виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, насамперед у випадку тимчасової втрати працездатності. Також це спростить врахування даних стосовно освіти, кваліфікації, яку має населення, що працює, та яку отримують молоді люди, для забезпечення узгодження пропозицій, що існують на ринку праці, та планування підготовки чи перепідготовки фахівців за актуальними напрямками.

«Також усуваються можливі ризики й негативні наслідки втрати трудової книжки, її фізичного пошкодження, фальсифікації та внесення недостовірних відомостей до цього документа», – підкреслюється у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Привет Показати IP 4 Березня 2021 20:59
Виктор Шарий дал показания о том, что СБУ за 2000 долларов и угрозами заставила его написать заявление о закрытии Партии Шария. Также он сказал, что сотрудники СБУ приходили к нему вместе с Нацкорпусом.
Внука до Привет Показати IP 4 Березня 2021 21:44
І правильно зробили. Інфотаракану по заслузі.
Інфотаракан Показати IP 4 Березня 2021 22:12
На строительстве подобия современного стадиона в Кривом Роге освоят 300 миллионов гривен через коррупционные схемы. Реальная цена этого строения не превышает 250-300 миллионов гривен при бюджете в 700 миллионов, из-за отсутствия крыши и второго этажа трибун стадион по факту является устаревшей моделью советских проектов. Стадион в Кривом Роге является символом коррупции и убогости проекта Большая стройка, а точнее ремонта. Можно сравнить два стадиона в Днепре и Кривом Роге, чтобы понять разницу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus