USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Італія готова виступити гарантом нейтралітету України, – МЗС

2 Квітня 2022 17:33
Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо заявив, що Італія готова виступити гарантом нейтралітету України.

Про це повідомляє Новое время.

«Італія працює в режимі нон-стоп, щоб покласти край цьому конфлікту за допомогою санкцій і ніколи не відмовляючись від дипломатичного каналу. Продовження переговорів між сторонами та гуманітарне перемир’я є пріоритетами. Ми відзначаємо прогрес, досягнутий у Туреччині після зустрічі між двома делегаціями. Уряд Італії готовий зробити свій внесок у мирний процес і виступити гарантом нейтралітету України», – сказав Ді Майо після зустрічі в Баку зі своїм азербайджанським колегою Джейхуном Байрамовим, повідомляє La Repubblica.

Як ми писали, глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що Німеччина готова дати гарантії безпеки Україні, проте заявляє, що війна продовжується і до прориву в мирних переговорах ще не дійшли.

Британія розгляне запит України щодо можливості стати гарантом її безпеки, але виключає взяття на себе зобов’язань, які мають члени НАТО в рамках Альянсу.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що його країна також готова стати одним з гарантів безпеки для України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 2 Квітня 2022 22:55
Нам потрібен, гарант безпеки, а не нейтралітету!
Підпільник Кіндрат Показати IP 3 Квітня 2022 17:16
Не треба "макронити", сеньйори! Безпека і нейтралітет трошки різне, як кажуть у Одесі! І про "гарантів": Один з "гарантів" вже гарантує в Україні, інші висловлюють глибоку стурбованість, скрушно хитають головою і захоплюються героїзмом українського народу ! Отакі діла...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus