USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Німеччина готова стати країною-гаранткою безпеки України, проте після війни

31 Березня 2022 08:15
Німеччина готова надати Україні гарантії безпеки після завершення війни з Росією.

Про це заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок, пише ТСН з посиланням на Die Zeit.

«Якщо потрібні гарантії, то Німеччина теж буде там (у переліку разом з іншими країнами-гарантами, – ред.) і дасть гарантії», – сказала очільниця МЗС.

Вона запевнила, що Берлін – «на 100 відсотків з Україною». Це також стосується мирних переговорів і подальшого мирного порядку. Проте Бербок визнала, що від переговорів між Україною та Росією поки не варто очікувати прориву.

За її словами, коли російська сторона говорить про гарантії чи нейтралітет, то має на увазі щось зовсім інше, ніж українська сторона.

Бербок вкрай критично ставиться до заяви Росії про скорочення бойових дій під Києвом і Черніговом та виведення військ.

«На жаль, наразі не можна довіряти російському уряду та його заявам. Наприклад, вони обіцяли більше не бомбардувати коридори евакуації, але це все ще відбувається. Якщо Росія хоче переконати, що переговори серйозні, бомбардування мирного населення необхідно негайно припинити», – наголосила міністерка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus