USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зеленський та Байден поспілкувалися телефоном: про що говорили

28 Січня 2022 08:44
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом.

Глава Української держави висловив подяку Сполученим Штатам та особисто Джозефу Байдену за міцну й непохитну підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України, а також за лідерство США в мобілізації світової спільноти для стримування російської агресії, пише ТСН.

Володимир Зеленський привітав коментар президента Сполучених Штатів щодо важливості збереження дипломатичної присутності США в Україні та запевнив у подальшій стабільній роботі американського посольства в Києві.

Він також подякував за відповідну допомогу, яку надають США, зокрема у вигляді оборонної летальної зброї. Володимир Зеленський висловив сподівання на здійснення Сполученими Штатами подальших кроків щодо посилення оборонної взаємодії та зміцнення оборонної спроможності нашої держави.

Президент України наголосив на важливості підтримки економічної та фінансової стабільності нашої держави в нинішній ситуації. Лідери обговорили конкретні кроки з боку США щодо збільшення фінансової підтримки України – і на двосторонній основі, і шляхом залучення міжнародних фінансових організацій.

Президенти також обговорили підсумки нещодавніх перемовин у «Нормандському форматі» на рівні політичних радників. Джозеф Байден привітав досягнуті домовленості щодо безумовного повернення до режиму припинення вогню. Володимир Зеленський відзначив готовність України до проведення зустрічі в «Нормандському форматі» на рівні лідерів у найближчому майбутньому.

Натомість президент США Джо Байден підтвердив готовність Сполучених Штатів разом з союзниками та партнерами рішуче відреагувати, якщо Росія продовжить вторгнення до України, повідомили у Білому домі, передає Радіо Свобода.

Байден наголосив на прихильності США до суверенітету та територіальної цілісності України.

«Президент Байден зазначив, що торік Сполучені Штати надали Україні допомогу з метою розвитку та гуманітарної допомоги на суму понад пів мільярда доларів та вивчають можливість додаткової макроекономічної підтримки, щоб допомогти економіці України в умовах тиску, спричиненого нарощуванням військової могутності Росією. Президент Байден ясно дав зрозуміти, що попри від’їзд американських членів сімей співробітників посольства, посольство США в Києві залишається відкритим і повністю функціонує», – йдеться в повідомленні.

Лідери двох держав обговорили скоординовані дипломатичні зусилля щодо європейської безпеки, наголосивши на принципі «нічого про Україну без України».

Президент США Байден також заявив про підтримку Сполученими Штатами зусиль щодо врегулювання конфлікту в «Нормандському форматі», додали в Білому домі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 28 Січня 2022 10:23
Бідон не забув як Зєлю звати?
Я Показати IP 28 Січня 2022 18:12
бідон розумів з ким говорить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus