USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Зеленський вручив «Золоті Зірки» родинам двох загиблих на війні волинян

29 Серпня 2023 20:00
У День пам’яті захисників України у Києві Президент Володимир Зеленський ушанував воїнів, полеглих у російсько-українській війні.

У супроводі роти почесної варти Зеленський встановив квіткову композицію до Стіни пам'яті на Михайлівській площі в Києві. Всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять українських героїв, які віддали свої життя за Україну, інформують у пресслужбі Офісу президента.

«Щороку 29 серпня ми вшановуємо пам’ять українців і українок, які віддали свої життя, захищаючи нашу державу. Захищаючи незалежність України, свободу для всіх наших людей. Цілісність України. Право України бути серед вільних націй», – сказав Глава держави.

Згодом Володимир Зеленський передав ордени «Золота Зірка» членам родин українських захисників, які були удостоєні звання Героя України посмертно. Зокрема, найвищої державної нагороди посмертно удостоєні двоє волинян:

Капітан Едуард Камардін із Луцька, який під час бою 5 вересня 2022 року на Миколаївщині особисто евакуював п'ятьох поранених військовослужбовців і надав їм першу медичну допомогу. Також, коригуючи вогонь, знищив ворожий склад. Прикриваючи побратимів, капітан загинув унаслідок ворожого артобстрілу.
Командир розвідувального взводу старший лейтенант Сергій Сучков із Володимира, який третього травня 2022 року під час масованого артобстрілу зумів вивести свою розвідувальну групу в безпечне місце, але сам героїчно загинув.
Крім того, найвищої державної нагороди посмертно удостоєний командир авіаційної ескадрильї майор Євген Лисенко, який служив у Луцьку. На початку березня 2022 року на Житомирщині він виявив два ворожі літаки та героїчно вступив з ними у бій, знищивши одне із повітряних суден. Його літак підбив ворог, а сам український пілот героїчно загинув.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus