USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Зеленський закликав нардепів призначити дату інавгурації на 19 травня

10 Травня 2019 19:19
Обраний президент України Володимир Зеленський звернувся до депутатів Верховної Ради призначити дату інавгурації 19 травня, а також звинуватив чинного президента Петра Порошенка у перестановках в армії і роздаванні звань генералів.

Про це він сказав у своєму відеозверенні у Facebook, передає ТСН.

«Я звертаюсь до українського парламенту. Шановні депутати, сподіваюсь, що за три тижні, поки ви відпочивали, ви не забули слова депутатської присяги: виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників. Поки що ви діяли виключно в своїх інтересах, боїтесь розпуску Ради і затягуєте призначення дати інавгурації. І поки ви трясетесь за свої мандати, колишній президент Порошенко коїть незворотне: він робить активні перестановки у вищому командуванні армії, намагається пропихнути свого голову Нацради з питань телебачення і радіомовлення, призначає суддів Верховного суду, серед яких юристи «Рошену», судді Майдану та родичі пана Ківалова. Роздає звання генералів більш ніж 20 особам, серед яких відповідальний за безпеку арсеналів і складів при якому сталися вибухи у Балаклеї, Ічні, Калинівці та Сватово. Дає звання «Героя України» голові Служби безпеки України пану Грицаку. Але я розумію, що марно щось говорити людині, яка каже «я готовий підставити плече», а сама тримає дві дулі в кишені. Це нагадує мені туриста у єгипетському готелі: завтра додому, валізи спаковані, номер вже прибрали і нормальна вихована людина чекає на трансфер до аеропорту. Але не Порошенко. Він ніяк не заспокоїться. Тягне рушники, тапочки та бере усе підряд зі шведського столу.

Я вас дуже прошу, здайте ключ, розрахуйтесь за міні-бар і вперед. Вам ще митницю і паспортний контроль проходити. Саме тому я звертаюсь до Верховної Ради, найближчого засідання ви повинні призначити дату інавгурації на 19 травня. Цього вимагаю не я, цього вимагає народ України, в інтересах якого ви присягали діяти. Ви повинні зупинити ці політичні судоми кульгавої качки. Країна потребує нормальної роботи усіх інституцій, народ не повинен чекати поки хтось напризначається перед довгою відпусткою. Думайте, будь ласка, не про депутатські ксиви, думайте про Україну. 19 травня. Голосуйте», – заявив Зеленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучанин Показати IP 10 Травня 2019 20:19
Достойний ... пишаюсь
Ківерчанин до лучанин Показати IP 10 Травня 2019 21:43
Да ну на.
Анонім Показати IP 10 Травня 2019 20:48
У Порошенка відповіли Зеленському: Україна - не номер в єгипетському готелі10.05.2019 20:34 Петро Порошенко згоден на будь-яку дату інавгурації Володимира Зеленського, але до того часу залишається чинним главою держави і виконує свої обов'язки. Про це йдеться у заяві Адміністрації Президента. "Україна це не номер у єгипетському готелі, як здається пану Зеленському. Передача влади – це складний і відповідальний процес. І Петро Порошенко прагне здійснити його згідно європейського традиції, так як це прийнято в демократичних країнах", - йдеться у повідомленні.
Загрались поци до Анонім Показати IP 11 Травня 2019 14:51
Пороху брехати ,як дурному з горища котитися , він собі стільки соломи настелить ,,,доки зе своїм дзьобом клацає в фейсбуці
Виглядає Показати IP 10 Травня 2019 20:48
Що Людина знає і розуміє те про що говорить.
Анонім до Виглядає Показати IP 11 Травня 2019 08:01
Згідна: Порошенко - справжній Президент

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus