USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Земельний дерибан на Ковельщині не спинити?

6 Березня 2014 11:00
З трибуни Ковельської районної ради протягом двох останніх позачергових сесій не припиняється мова про скандал, пов’язаний з виділенням Зеленською сільською радою півтора гектара землі для ведення фермерського господарства у межах передмістя Ковеля – села Воля-Ковельська. Ця земельна ділянка розташована впритул до житлової котеджної забудови біля заплави Турії, якраз навпроти санаторію матері і дитини – з однойменною річці назвою.



ЯК МІСЦЕВА ГРОМАДА ВТРАТИЛА МІЛЬЙОН

У своєму виступі депутат Віктор Лук’янчук звернувся до начальника Ковельського міжрайонного відділу управління СБУ у Волинській області Ігоря Шумиводи: «Ви добре знаєте, що на Волі-Ковельській Дмитро Книш, молодий хлопчина із села Озерне Ковельського району, для створення і ведення фермерського господарства взяв аж півтора гектара землі, практично у житловому масиві. Якби ж ви бачили, які там проводяться роботи! Скільки там уже «пішло» грошей на вивезення грунту! І ніхто цього не бачить: ні СБУ, ні прокуратура, ні міліція, тому що там мав будуватися «пан місцевого рівня». Скажіть, будь ласка, ви володієте інформацією про цю ділянку?».

«Канєшно», – ствердно відповів керівник місцевої спецслужби.

«Це – корупція, чи ні? Те, що там проголосували депутати Зеленської сільської ради, то їх, мабуть, ввели в оману. Але доводжу до вашого відома, що сьогодні цю земельну ділянку продали. Місцева громада мала би близько мільйона гривень заробити. А ми шукаємо для громади з районного бюджету по п’ять-шість-десять тисяч гривень!», – розповів Віктор Лук’янчук.

«Ця інформація нам відома і вона перевіряється. Наш працівник виїхав на місце, зустрічався із людьми. Збираються документи, але воно не робиться так швидко, як ви думаєте, бо поговорити можна багато про що», – заявив Ігор Шумивода.

Розкритикував Віктор Лук’янчук і Держземагенство у Ковельському районі, де начальником працює лучанка Людмила Мярковська. Віктор Володимирович вважає, що «ця людина має бути звільнена з роботи», бо «з такою швидкістю, як оформлялися правоустановлюючі документи на земельну ділянку на Волі-Ковельській, ні кому не вдавалося зробити».



ЧОМУ ПРИЇЖДЖИМ РОЗДАЮТЬ ЗЕМЛЮ ГЕКТАРАМИ?

Підполковник запасу Збройних сил України Костянтин Король, який у селі Воля-Ковельська керує виробничим підприємством, наголошує: «Мене це теж обурює, що людина не з нашого села, і навіть не із сільської ради, приїхала і взяла півтора гектара землі. А депутати Зеленської сільської ради настільки безвідповідально, недальновидно відносяться до розподілу землі, що виділили цю землю – не знаючи навіть кому. Хоча я приводив мешканців Зеленої та Волі-Ковельської, які працюють у нас на підприємстві, показував оту ділянку. Вони із задоволенням взяли б цю землю собі для ведення власного сільського господарства».

За словами Костянтина Короля, у нього на виробництві з короткою робочою поїздкою якось був тодішній голова Ковельської райдержадміністрації Сергій Матяшук, якому він сказав, що ось там – за підприємством – ведуться земельні роботи, уже риють котловани глибиною близько двох метрів. Однак, на думку директора, намісник Президента у районі взагалі на це ніяк не відреагував. «Чому ж не надати дану територію для розширення наших виробничих потужностей, для створення нових робочих місць, і, відповідно, сплати податків. Але голову райдержадміністрації це абсолютно не зацікавило», – стверджує Костянтин Король.

А ось депутат районної ради Сергій Повар заявляє, що на Ковельщині «земля як дерибанилася, так і дерибаниться». «Якщо раніше оформляли землю по 12 «соток» і там «крутили»-«вертіли»: «своїм»-«не своїм», і ділилися, то останні очільники відважилися брати по півтора гектара. Представники громадськості їздили з нами у Зеленську сільську раду і доводили, що цей молодий фермер – підставна особа, і закликали втрутитися правоохоронні органи. «Ми розбираємося!», – почули у відповідь. Розбираються до сьогоднішнього дня! Депутати допомагають громадськості боротися з дерибаном землі по-ковельськи, який продовжується, тільки у більш вишуканій і «тонкій» формі», – говорить Сергій Повар.

До речі, багатолітній Зеленський сільський голова Павло Дригуля після скандалу з виділенням півтора гектара землі Дмитру Книшу написав заяву про відставку за власним бажанням. Обов’язки голови нині виконує секретар сільської ради Оксана Паливода, яка обрана на цю посаду в 2010 році.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Стас Показати IP 6 Березня 2014 11:57
Земельний дерибан проводиться під керівництвом очільника цієї галузі Василенка в усіх районах області, такі люди не повинні займати посади разом із начальниками земельних ресурсів в районах.
Нік Показати IP 6 Березня 2014 14:35
А людям, яким дісно потрібна земельна ділянка, і стоять на черзі вже 20 років то тим не треба давати. Безпридел!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ковельчанин Показати IP 6 Березня 2014 16:53
У нас на Ковельщині вже традиція дерибанити землю...Почав процедуру "демократ" Грищук, продовжив пристосуванець Скуба, перейняв естафету мент-регіонал Матящук. В місті з цією "задачею" успішно справляється Кіндер....І ніхто з них не поніс та й мабуть не понесе відповідальності перед громадою за втрачені мільйони гривень....
ковельчанка Показати IP 6 Березня 2014 20:04
традицію треба ламати . Понесуть відповідальність Головне не бути байдужими і саморганізовуватись . Ніхто крім нас це не зробить. На всіх і всьо ПРАВОГО сектору не хватить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus