USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Землетрус і цунамі в Індонезії забрали життя понад 800 осіб. Оновлено

30 Вересня 2018 10:54
Щонайменше 832 людей загинуло внаслідок землетрусу й цунамі на індонезійському острові Сулавесі.

Про це повідомляє в неділю ВВС з посиланням на індонезійське агентство з ліквідації наслідків катастрофи.

У той же час, після руйнівного землетрусу 28 вересня на острові Сулавесі було зафіксовано понад 170 повторних поштовхів. Як заявив представник національного Агентства з запобігання стихійним лихам, "повторні поштовхи фіксувалися різної сили,магнітуда деяких з них перевищувала 5".

Він також зазначив, що до цих пір не вдається встановити зв'язок з деякими районами, втому числі дунган, де проживає не менше 300 тисяч осіб і де знаходився епіцентрпідземних поштовхів і додав, що в регіоні "другу добу не вдається відновитиелектропостачання і зв'язок".

Варто додати, що потужний землетрус, магнітуда якого досягала 7,5 балів, став причиною виникнення цунамі з висотою хвиль понад три метри. При цьому місцева влада скасувала загрозу цунамі, причому в цей час на одній з набережних міста перебували кілька сотень місцевих жителів, які готувалися відзначати національне свято. Їх доля досі невідома.

Міністр транспорту країни Буди Каріа Сумаді повідомив, що 30 вересня поновлюється робота міжнародного аеропорту в Палу, який був закритий через часткове руйнування злітно-посадкової смуги і обвалення вежі управління польотами. Очікується, що в регіон прибуде президент країни Джоко Відодо.

Нагадаємо, 28 вересня на Сулавесі стався землетрус магнітудою 7,5 балів; а слідом за ним на острів обрушилось цунамі.

Раніше повідомлялося про близько 400 загиблих і понад 500 поранених в результаті землетрусу і цунамі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus