USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Землетрус присунув Нову Зеландію до Австралії на 30 сантиметрів

26 Липня 2009 16:00
Сейсмологи встановили, що в результаті недавнього землетрусу Нова Зеландія присунулася до Австралії майже на 30 сантиметрів. Про це повідомляє телебачення Нової Зеландії з посиланням на представників Національної системи спостереження за сейсмічною активністю GeoNet, – інформують «Волинські Новини».
Землетрус відбувся 16 липня 2009 року і став найбільшим у цьому регіоні за останні 80 років. Магнітуда поштовхів сягала 7,8, а епіцентр перебував досить далеко від основного острова. Саме через останній факту землетрус не призвів до значних руйнувань, – пише Корреспондент.
Сейсмологам вдалося встановити, що через землетрус форма Нової Зеландії трохи змінилася, в результаті чого деякі райони стали ближчими до Австралії на відстань 10-30 сантиметрів.
Для порівняння, щорічно через рух тектонічних плит ці дві держави зближуються всього на 35 міліметрів. Нагадаємо, що 15 липня на південь від Нової Зеландії були зафіксовані підземні поштовхи силою від 6 до 7,8 балів за шкалою Ріхтера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus