USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Жахливі спогади про Дебальцево вустами волинських бійців

18 Лютого 2016 21:47
Волинські бійці, які прошли «Дебальцевський котел», із жахом згадують та розповідають як усе було.

«Було завдання тримати Дебальцево», – розповідає один із волинських бійців.

Про це повідомляє Під прицілом.

Одним з найбільш запеклих періодів війни на Донбасі стали бої за Дебальцівський плацдарм. В той час, як у Мінську велися перемовини про перемир’я – українські бійці стояли під обстрілами.

Протягом трьох тижнів військові ЗСУ, Нацгвардії та УМВС в чисельності близько 5 тисяч протистояли бойовикам так званої ЛНР та регулярним військам Росії, загальна чисельність яких в районі Дебальцівського виступу налічувала до 19 тисяч.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що із зони АТО 128 бригаду виводять у повному складі.

На той час бригада була обурена: бійці вважали, що за півтора року добре вивчили свій сектор відповідальності і переводити їх звідси недоцільно. До того ж вони вже встигли підготуватися до зими, утеплити позиції і не хочуть переселятися з «обжитого» місця на Яворівський полігон, де, згідно їхніх переконань, їх поселять в наметах.

«Внаслідок скоординованих дій сил АТО задум противника – оточити наші війська та знищити їх в районі Дебальцевого – був зірваний.

Втрати, понесені противником, змусили його відмовитися від подальших наступальних дій.

Силам сектору С вдалося утримати бар’єрний рубіж по річці Луганка і закріпитися на плацдармі Луганське – Троїцьке – Попасна, не допустивши захоплення бойовиками нових територій.

Підрозділи були виведені з–під ударів противника з мінімальними втратами особового складу та перейшли до оборони на завчасно підготовлених оборонних рубежах».

До слова, редакція писала, що радник президента України Юрій Бірюков заявив, що президент України Петро Порошенко рік тому під час «Дебальцевського котла» просив брехати в соцмережах про реальну ситуацію, щоб внести сум'яття в голови ворогів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 18 Лютого 2016 23:41
я в шоці
пенсіонер до Анатоль_ Показати IP 19 Лютого 2016 08:01
Наш Гарант спрацював подвійно в інтересах свого бізнесу, Брехали , брехали в результаті в черговий паз про ........ли. Слава героям, Ганьба продажним політикам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus