USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Жарт до 1 квітня призвів до масових заворушень у Брюсселі

2 Квітня 2021 08:15
Тисячі людей у Бельгії в Брюсселі 1 квітня прийшли до парку на анонсований у соцмережах масштабний концерт. Та ситуація вилилася у масові заворушення та бійки з поліцією.

Про це повідомляє 24 канал.

А все тому, що концерт виявився фейковим. До того ж у Бельгії карантинні обмеження передбачають категоричну заборону масових заходів та зібрань.

Усе почалося з оголошення у Фейсбуці. Автори анонсу закликали людей вийти на музичний фестиваль з гучною назвою La Boum («Вечірка») до одного з парків столиці Бельгії Брюсселя. На заході начебто мали виступати всесвітньо відомі діджеї.

Повідомлення викликало шалену реакцію у бельгійців – бажання прийти на концерт висловили 18 тисяч людей, а про свою зацікавленість заходом заявили ще понад 50 тисяч. І дійсно, в парк Bois de la Cambre прийшло дуже багато людей – щонайменше кілька тисяч.
На ситуацію не могла не відреагувати поліція. Кількасот правоохоронців зі спецтехнікою прибули на місце та заявили: «Увага! Будьте обережні – поліція очистить територію, присутніх людей будуть штрафувати!»

Та люди не розходилися. Тоді силовики виконали погрозу – і розігнали їх. Адже подібний масовий захід у Бельгії – це порушення коронавірусних обмежень. До того ж люди були здебільшого без масок та не дотримувалися дистанції.
Під час розгону відбулися бійки, у поліцейських кидали петарди та пляшки, кричали у їхній бік образливі слова. У підсумку – кілька десятків затриманих та травмованих.

Найцікавіше ж у ситуації те, що музичний фестиваль виявився фейковим. Про його проведення «організатори» просто пожартували до 1 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus