USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Жданов озвучив два сценарії деокупації Криму: що буде з мостом

30 Серпня 2022 21:49
На сьогодні існує два можливі сценарії звільнення Криму від російських окупантів.

Їх озвучив військовий експерт Олег Жданов, передає УНІАН.

За його словами, перший варіант передбачатиме стягування Сухопутних військ до Криму і зміцнення оборони на захопленому півострові.

«Другий варіант – війська Росії тихо виходять з Криму, а ЗСУ заводять туди свої підрозділи. Все залежатиме від того, яким буде політичний і практичний розклад всередині Російської Федерації», – додав експерт.

Жданов не вірить, що РФ відмовиться від півострова за каденції Путіна. Він нагадав, що захоплення Криму диктатор вважає своїм найвищим політичним досягненням.

Читати ще: Підсумки саміту Кримської платформи: що світові політики говорили про Україну, Росію та війну

«Поки Путін при владі, жодних передумов для того, що півострів буде добровільно повернутий Україні, немає. Я навіть так сказав би: сьогодні немає безкровного шляху повернення Криму. Можливість для України з'явиться в тому випадку, якщо у російській політиці зміниться правлячий клан. Тоді Москва може піти на «жест доброї волі» і поступитися Крим політичним шляхом без застосування силових сценаріїв», – вважає він.

Жданов прогнозує, що деокупація півострова може тривати мінімум пів року, максимум рік.

Доля Кримського мосту

За оцінками Жданова, сьогодні можливостей у ЗСУ для удару по мосту немає.

«Якби були, потрібно було б негайно завдати такого удару. Ми не зупинимо потік всіх озброєнь росіян доти, доки не завдамо удару по естакаді. Якщо Росії вдаватиметься і надалі забезпечувати постійне підживлення свого південного угруповання військ на нашій території, ми зіткнемося з величезними труднощами. Не можна виключати і неможливість подальшого просування військ для звільнення Криму», – пояснив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus