USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Жертвою можливої війни між НАБУ, САП і ГПУ буде вся країна, - Холодницький

11 Грудня 2017 11:23
США і Держдеп зокрема підтримують антикорупційні органи, які діють в Україні, але "дуже незадоволені" ситуацією, що склалася між ГПУ, НАБУ і САП. Про це заявив голова САП Назар Холодницький, передає газета День.

"Перший меседж, який ми отримали в Держдепартаменті США - дослівно - "ми вас підтримуємо на 1000%". Друге - що всі конфлікти мають вирішуватися правовим шляхом", - зазначив він.

"Третє - якщо є злочинна складова в діях працівників прокуратури, вони повинні бути вивчені слідством і направлені до суду або ж провадження має бути закрите. Також, якщо прокурори САП або НАБУ вчинили якісь злочинні дії, вони повинні нести відповідальність - за результатами об'єктивного і незалежного слідства", - заявив Холодницький.

На питання, чи буде "війна" в результаті протистояння між НАБУ, САП і ГПУ, Холодницький зауважив: "Якщо не буде рішення конфлікту, прогнозую, що буде війна, а жертвою, в результаті, стане вся країна".

"Якщо антикорупційні органи, які повинні працювати виключно в юридичній сфері, будуть "зніматися" з політичних мотивів, - це крах усієї політичної та антикорупційної реформи точно", - підсумував Холодницький.

Нагадаємо, в НАБУ заявили про зрив спецоперації з виявлення корупційних схем у міграційній службі після затримання працівника бюро, який працював під прикриттям, при спробі дати хабар. У Генпрокуратурі відповіли заявою, що працівники НАБУ не могли провокувати чиновника на дачу хабара.

Раніше стало відомо, що ГПУ провела обшук і повідомила про підозру "агенту Катерині". Раніше відео з її участю публікували в підтвердження причетності Розенблата та Полякова до "янтарному справі".

В діях Розенблата ГПУ вбачає ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму 280 тис. дол., в діях Полякова – ознаки зловживання впливом і хабарництва на суму 7,5 тис. дол. Цих депутатів підозрюють у одержанні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів та вчинення інших дій, пов'язаних з видобуванням бурштину, в інтересах компанії-нерезидента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus