USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Жінка-головнокомандувач не дасть забрати в армії жодної копійки», – Юлія Тимошенко у Луцьку*

24 Березня 2019 13:00
Критика чинного президента Петра Порошенка за корупцію та розкрадання в оборонній сфері, критика недолугих реформ влади та головний меседж про те, що жінка-головнокомандувач не дасть красти під час війни та торгувати з країною-агресором – до Луцька завітала один із лідерів соціологічних президентських опитувань, очільниця партії «Батьківщина» та кандидат у Президенти України Юлія Тимошенко.

Зустріч з лучанами відбулася 23 березня на Театральному майдані.

Днями у різних волинських ЗМІ з’являлася інформація, що до Луцька завітає одна з лідерок майбутніх президентських перегонів за різними соцопитуваннями. Про візит свідчило і те, що на центральній площі міста вже монтували сцену, однак Театральний майдан, як це було під час візиту, що все ж таки не відбувся, іншого кандидата у президенти, ніхто не перекривав.

23 березня за годину до анонсованої зустрічі на головній площі обласного центру Волині зібрався натовп людей – більшість з них вже готувалася до зустрічі з Юлією Тимошенко, розбираючи в палатках агітаційні матеріали, аби ознайомитися з програмою кандидатки. Проте спершу Юлія Володимирівна вирішила поспілкуватися з місцевими медійниками. На вході до міського Палацу культури стояла приємна жіночка, яка запрошувала журналістів до конференц-зали, а в холі на приїзд Юлії Володимирівни очікували місцеві «батьківщинці» - виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт та депутат міської ради Андрій Козюра.

Спілкування з журналістами, або «знищення» Порошенка

Юлія Володимирівна подякувала працівникам ЗМІ за те, що завітали на прес-конференцію, адже вона хотіла повідомити дійсно важливу новину. І не обманула, розпочавши «знищення» чинного президента повідомленням про те, що ЄС розпочало проти нього антикорупційне розслідування.
«Щойно стало відомо, що Європейський Союз порушив проти Президента України Петра Порошенка антикорупційне розслідування. Насправді, це зробило дві структури: ОЛАФ (управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству, - ВН), яке за своєю діяльністю схоже на українське НАБУ, а також британська SFO– офіс, що займається боротьбою з корупцією у великих масштабах. Окрім того, суд Кіпру прийняв до розслідування корупційні справи не по окремому факту, не якісь відокремлені епізоди, а конкретно проти Петра Порошенка.

Це стало певним підсумком багаторічної корупції, яка здійснювалася Президентом України, його найближчими соратниками, його бізнес-партнерами на бюджеті України, зокрема, й на оборонці. Сьогодні ми побачили реальність. Коли Європейський Союз розпочинає антикорупційне розслідування проти чинного президента, то це вказує на те, що силові структури в Україні, на жаль, не працюють. Генеральна прокуратура, Служба безпеки України перетворилися по суті в департаменти корпорації «Roshen», вони не мають ані свободи, ані бажання, ані незалежності, аби протягом п’яти років розслідувати резонансні, очевидні справи проти президента та його оточення. Саме тому розслідування почали європейські структури», - зазначила Юлія Тимошенко.
Також вона наголосила, що коли лідер держави, яка перебуває у стані війни та переживає дуже важкі випробовування, перебуваючи на межі бідності, підозрюється в корупції, то це говорить про те, що так дивляться й на Україну. З її слів, через корупцію президента Україна зайняла перше місце за рівнем корупції серед європейських країн. Однак і на цьому Юлія Володимирівна не завершила, розповівши, що від українських журналістів стало відомо, що у США розпочате корупційне розслідування проти оточення діючого президента.

«Це означає, що інші держави почали працювати по всіх фронтах, коли силові структури в Україні не спрацьовують», - наголосила очільниця «Батьківщини».

Акцентувала й Юлія Володимирівна на даті – 23 березня, адже, з її слів, саме в цей день сім років тому на посаду міністра економіки в уряді Януковича був призначений Петро Порошенко.

«Саме в цей день проросійський уряд запросив Петра Порошенка обійняти посаду міністра економіки. Враховуючи, що через Міністерство економіки йдуть всі дозволи, тендери, ліцензії, можна говорити, що чужу людину на таку посаду не призначають. Янукович був вигнаний українським народом у Ростов-на-Дону, але залишився його спадкоємець – Петро Порошенко, який продовжив займатися корупцією, покривши всю корупцію, яка була до того», - розповіла Юлія Тимошенко.

Звернула увагу кандидатка у президенти й на те, що Петро Порошенко заявив, що після закінчення другого терміну президентства планує стати депутатом Європарламенту. Але, як зауважила Юлія Тимошенко, після розслідувань йому треба буде думати про інше – кримінальну відповідальність в ЄС, бо корупція і шахрайство виявлені саме на території Європейського Союзу.
У підсумку Юлія Тимошенко звернулася до Генпрокуратури та СБУ: «Ми знаємо, що ви залежні і від вас правосуддя не дочекаєшся, але я хочу, щоб ви подумали про вашу персональну відповідальність. Якщо ви покриваєте ці злочину, що вже навіть структури ЄС розпочинають розслідувати справи проти президента, то ви самі є співучасниками. Тому негайно долучайтеся до цього розслідування та дайте знати, що відбувається за спиною України. Новий президент не просто розслідує усю корупцію, яка відбувалася протягом останніх десяти років, а кожен, хто взяв хоча б гривню з українського бюджету, буде відповідати за законами воєнного часу. Нікому це з рук не зійде, залишилися лічені тижні. Я переконана, що ми зможемо навести порядок в Україні».

Нововолинська шахта, підняття економіки до рівня Польщі та протистояння фальсифікації виборів

Волинські медійники недарма налаштовували свої камери та готували диктофони – після нещадної справедливої критики Петра Порошенка Юлія Володимирівна нарешті почала відповідати на поставлені запитання місцевих журналістів. Зокрема, їх цікавило, що саме буде робити Юлія Тимошенко для Волині у разі її обрання, яким чином протистоятиме фальсифікації на виборах, та кому вигідно застосовувати проти неї чорний піар.

«Ви знаєте, що у нас є Новий курс України, який передбачає нову економічну політику, котра має на меті профінансувати розвиток та модернізацію промисловості, відхід від недопустимої сировинної економіки у ХХІ столітті, перехід до економіки інноваційного розвитку. Ми плануємо підвищити нашу енергонезалежність, а Волинь має потенціал у цьому.

Нововолинська шахта №10, яка майже добудована, кинута напризволяще, людям не платять заробітну плату. Ніхто не добудовує одну з майбутніх найуспішніших шахт України, ніхто не будує біля шахт електростанцій, аби забезпечити цілий регіон електроенергією. Все це ми будемо робити.

Я взяла на себе зобов’язання за наступні роки підняти Україну щодо розвитку економіки та доходах людей хоча б до рівня сусідньої Польщі. Коли хтось говорить, що це неможливо, я можу сказати, що у нас немає вибору та часу: або ми піднімаємо Україну хоча б до рівня Польщі, або ми матимемо все, але не матимемо людей. Новий курс присвячений саме цьому», - розповіла Юлія Тимошенко.
Не оминула кандидат у президенти й теми можливих фальсифікацій на майбутніх виборах: «Вже зараз на всю силу з боку діючого президента йде підкуп виборців та підготовка до фальсифікації. Ми знаємо, що сьогодні по всій країні розгорнута видача грошей з бюджету у трьох напрямках: спеціальний фонд «Турбота», де спочатку в людей запитують, хто готовий за гроші віддати голос за діючого президента, а потім по списку викликають, надаючи їм «допомогу» в розмірі однієї тисячі гривень; вже зараз розпочинають одноразові виплати пенсіонерам для того, щоб їх дезорієнтувати; частині людей будуть грошима віддані субсидії за житлово-комунальні послуги. Це говорить про те, що використовуючи бюджетні кошти, президент намагається не перемогти на виборах, а купити вибори.

Ми звернулися до всіх українців, що бюджет належить не президенту, не прем’єру, а бюджет – це власність українського народу, і формується він з податків українців. Якщо перед виборами вам дають гроші з бюджету, то потрібно знати, що це ваші гроші, спокійно їх беріть, бо за попередні п’ять років у вас забрали в сотні разів більше. Але головне – не віддайте свій голос мафії ще раз. Зараз ми маємо шанс припинити їх володіння Україною та знущання над українськими родинами.

Однак є інша річ – вони намагаються на кожній дільниці зібрати більшість, аби підробити протоколи. Але ми зі всіма кандидатами в президенти від проєвропейських опозиційних сил підписали спеціальний документ, домовившись, незважаючи на нашу конкуренцію, об’єднати наші сили та зібрати на кожній дільниці більшість членів дільничних комісій, які представляють проєвропейську опозицію серед кандидатів у президенти. Можу вам сказати, що зараз у більшості дільничних комісій проукраїнські опозиційні сили мають більшість, яка не дозволять нічого сфальсифікувати. Ми зберемо 30 тисяч протоколів з мокрими печатками та підписами, що унеможливить фальсифікацію у ЦВК і в окружних виборчих комісіях».
На жаль, через обмеження в часі всі охочі не змогли поставити запитань. Тож давши вичерпні відповіді на отримані питання та подякувавши журналістам за роботу, Юлія Тимошенко готувалася виступати перед численним натовпом лучан та волинян.

Мир на сході, критика недолугих реформ та заклик не дати шансу нинішній владі

На Театральному майдані вже лунав спів Олександра Пономарьова, який виконував пісню «Я люблю тільки тебе», а вже згодом він поступився місцев на сцені кандидату у президенти Юлія Тимошенко, яка могла побачити у натовпі чимало дітей, банерів на свою підтримку, а окремі її прихильники навіть прийшли з букетами квітів.
Юлія Володимирівна подякувала чисельному натовпу лучан за те, що вони прийшли у вихідний день на цю зустріч.

«Ви ніколи не були байдужими перед тими проблемами та викликами, які стояли перед Україною. Саме ця славна громада була за Україну в усі часи її життя, - зазначила Юлія Тимошенко та продовжила окреслюванням проблем України. – Війна, економіка за п’ять років впала, з України масово їдуть люди, але це не означає, що немає виходу. Перш за все потрібно правильно оцінити ситуацію та разом з вами сформувати цей вихід, аби стати заможною європейською нацією. Але я хочу розпочати з найголовнішого - миру».
Тож кандидатка у президента закликала присутніх хвилиною мовчання згадати усіх тих, хто загинув на фронті, адже їх пам’ять житиме вічно у серцях кожного українця.

Зокрема, вона відзначила, що коли п’ять років тому розпочалася війна, то з невідомої причини сформували мінську переговорну групу, в яку за погодженням вищої влади України включили двох терористів – так званих керівників ЛНР/ДНР, людей, які не мають офіційних посад та можливості боротися з мир в Україні. Один із них був Віктор Медведчук, якого делегував президент України, тобто там не було людей, які б боролися за мир в Україні.

З її слів, у 1994 році Україна добровільно відмовилася від третього за потужністю ядерного арсеналу у світі, чим відреклася від зброї, яка б ніколи не дозволила застосувати агресію проти нашої країни. Зокрема, Велика Британія, США, країна-агресор Росія, а також Китай і Франція гарантували, що проти України ніколи не розпочнуть війну. Тому, зі слів Юлії Тимошенко, вона не розуміє, чому ані президент, ані міністр закордонних справ не взяли ці міжнародні гарантії та не розпочали переговорний процес з президентами країн Будапештського меморандуму, натомість пішли на переговори з маріонетками. Юлія Володимирівна відзначила, що відразу після виборів на рівні президентів та прем’єр міністрів буде зібраний будапештський формат, який розпочне переговорний процес, що завершиться миром та поверненням Донбасу. Окрім того, планують створити міжнародний фонд для відновлення територій Донбасу.

«Жінка-головнокомандувач не дасть забрати в армії жодної копійки», - наголосила кандидатка у президенти.
Відзначимо, що протягом виступу Юлія Тимошенко неодноразово ставила питання до людей про нинішній рівень життя, а лучани, своєю чергою, відповідали їй невдоволеним гулом, показуючи таким чином п’ятилітню «роботу» діючої влади.

Протягом годинного виступу лідерка «Батьківщини» також зачепила й тему недолугих реформ, зокрема медичної й пенсійної, пожартувавши, що нинішній міністр охорони здоров’я Уляна Супрун приїхала до нас з Марсу, застосовуючи методи, які в Україні не діють. Також вона зауважила, що через зміну коефіцієнтів половина пенсіонерів отримала пенсії менше двох тисяч гривень, а мінімальний прожитковий мінімум становить 4425 гривень, тож, з її слів, одразу ж після виборів буде подано законопроект, яким буде запроваджена стандартна європейська пенсійна система.

Пообіцяла Юлія Тимошенко й виконати нарешті обіцянку Петра Порошенка: «Під час інавгурації Порошенко казав, що посадить трьох своїх друзів. Я обіцяю, що нарешті посаджу трьох друзів Порошенка, але трьома не обійдеться».
Насамкінець на сцену знову вийшов Олександр Пономарьов, виконавши «Заспіваймо пісню за Україну». Потому Юлія Володимирівна подякувала лучанам за зустріч та покинула сцену. Однак і це було не все, адже численні прихильники вишикувалися у чергу, аби отримати бажане селфі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
дідо Показати IP 24 Березня 2019 13:42
які довірливі люди....
К.лучанин до дідо Показати IP 24 Березня 2019 18:40
Справа в розумному аналізі ситуації яка склалась в УКРАЇНІ! ЗРОЗУМІВ! Нагадаю.тобі ,забудьку, що Тимошенко зуміла подолати корупційні схеми в газовій сфері. Зуміла помякшити кризову ситуацію в економіці України в 2008році та забезпечити виплату пенсій.. Про це люди памятають, окрім тебе. Для тебе чим гірше тим краще. Хочеш, щоб УКРАЇНА збереглась, роби правильний вибір, а не за олігарха. Може досить бардаку та хаосу та зубожіння людей. Україну зробила найбіднішою країною ЄВРОПИ оця наша влада. Я можу навести безліч аргументів цього . Хочеш,голосуй за олігарха, твоє право, але потім не скигли .
123 до К.лучанин Показати IP 24 Березня 2019 21:19
Ще не яснохто більший олігарх...
К.лучанин до 123 Показати IP 25 Березня 2019 10:30
Спочатку розберись із тлумаченням слова ОЛІГАРХ , а потім щось розумне кажи. Твої пости для темних і необізнаних людей. Тимошенко у перелік олігархів не входить , навіть і близько. «Корінь всіх проблем і бід України – немає стабільності і загальнонаціональної згоди. Десятиліттями йдуть безперервні політичні баталії, які зараз переросли у збройний конфлікт. Невже ви думаєте, що проста людина вийшла з хати, взяла лопату і пішла воювати, вбивати. Нічого подібного. Політики їх відправляють у вогонь братовбивства» - це цитата відомого політика і яка влучна. Хто ? Не скажу. Читай більше та аналізуй і тоді будеш щось знати.
Леся до К.лучанин Показати IP 25 Березня 2019 16:30
"Зуміла забезпечити виплату пенсій"))))))))) А хто заморозив пенсії від перерахування?????? Вона зробила зміни до Конституції, щоб пенсіонерам не перераховували пенсії!!!!
К.лучанин до Леся Показати IP 25 Березня 2019 18:03
Давайте без емоцій, які беруть верх над здоровим глуздом! Я дуже добре памятаю кризову ситуацію 2008р.. Про який перерахунок тоді йшла мова; навіщо пересмикувати факти? Говорилось про своєчасність виплати пенсій, про недопустимість зриву виплати пенсій. І вона це зробила! Хто це сказав що вона зробила якісь зміни до КОНСТИТУЦІЇ без подання ВРУ? СХАМЕНІТЬСЯ та не займайтесь дезинфомацією та БРЕХНЕЮ ! Вірно сказав відомий український письменник та громадський діяч , що "українці - це троїстіі музики, одне -думає, друге говорить, а третє робить".
К.лучанин Показати IP 24 Березня 2019 13:43
Юлія Володимірівна - на цей раз наш ПРЕЗИДЕНТ! УКраїнці , робіть правильний вибір,якщо хочете мати державу УКРАЇНА.
Анонім до К.лучанин Показати IP 25 Березня 2019 17:56
Треба мати лише зачатки інтелекту, щоб таке додуматись таке написати....
до перевертня АНОНІ до Анонім Показати IP 25 Березня 2019 19:29
автор НАДІЯ ФЕД :Порох, порох, порохасті, Хитрі, злії і зубасті, Брешуть, брешуть, нападають, Кеби совісті не мають. Всі на Юлю показились, Налітають як збісились, Так воюють вони здавна Юща-пороха забавна. Мафіозні свинарчуки, Путіноїд-медведчуки В вишиванки нарядились, Українською прикрились, Патріоти-ідіоти, Шпигуни і путлєрботи, Людей дурять, нагнітають, Україну розривають!
321 Показати IP 24 Березня 2019 14:12
Кому не дасть?
! Показати IP 24 Березня 2019 15:33
А вона ще огого ...
Депутат Показати IP 24 Березня 2019 18:53
Зомбовані , поцікавтесь скільки вартує запросити Пономарьова, сцена на якій він виступав - і тоді будете розповідати про цю зубожілу нещасну жіночку
К.лучанин до Депутат Показати IP 24 Березня 2019 20:52
Сходи краще до психіатра! Немає розуму , в аптеці не купиш , -так у народі кажуть; навіть під час нинішньої медичної "реформи" в Україні. Хто говорить що вона нещасна зубожіла жінка, що ти МЕЛЕШ. Зубожілиш ніде не обирають, Ти краще зверни увагу на корупціонера Пороха. У тебе ще волосся дибки стане коли розкриються всі його махінації . Потерпи трохи.
Так до Депутат Показати IP 25 Березня 2019 16:26
І скільки автобусів привезла з собою!!!! По Набережній стояло більше 20 автобусів (по 40 чол.)....
К.лучанин до Так Показати IP 25 Березня 2019 18:16
Давай без брехні! Вона з собою нічого і нікого НЕ ВОЗИЛА. На Волині є осередки партії : у Рожищах, у Володимирі -Вол., у Ковелі та інш. містах . Тобі щось про це говорить? І люди їхали , їх ніхто не заганяв на масовку як було при Пороху. Ти був на площі, бачив скільки було людей. Більше ніж 20авт. по 40 чол. Так до чого та мова? Я за обєктивність інформації . Я був на зустрічі і все бачив.
Лучанин до К.лучанин Показати IP 26 Березня 2019 16:44
Розкажіть, будь ласка, що доброго для Волині зробили ці партійні осередки. Просто цікавить список виконаних робіт, так би мовити резюме, адже вибори президента - це фактично найм народом України людини на посаду президента і тому, коли влаштовуються на роботу, то показують свої вмінння і здобутки, а не чужі невдачі.
К.лучанин до Лучанин Показати IP 26 Березня 2019 20:34
Ви правду кажете. Я з цим погоджуюсь на 50%. Але вертикаль влади у нинішнього Президента, він узурпував владу. А ці голови ОДА зі своїм штатом службовців по всій Україні діють- це є рудимент радянщини. Це треба ліквідувати та зекономлені кошти віддати в бюджет або пенсіонерам підвищити пенсії за рахунок цього, а не кидати по 100грн. як відбулось нещодавно. Ви кажете список робіт партійних осередків ,та їх просто не може бути . Чому? Роботи ж виконуються за рахунок бюджетних коштів громади та меценатів ,ну може ще грантів ЄБРР які надаються. А розпорядником коштів є сесія депутатів міськради, а в тій міськраді фракції депутатів різних партій. (І колотнечі всякі відбуваються. ).Других варіантів нема.Ой тут довго треба говорити. Так , дійсно ми з Вами наймаємо Президента, але хочеться щоб всім добре жилось, а не так як зараз зубожіємо по європейським міркам. Нам треба щоб ПРЕЗИДЕНТ був чесним із народом, не олігарх , не суміщав бізнес із посадою, не ховав гроші в офшори. За Зеленського , я точно не буду. Роман Безсмертний йому порадив знятись із виборів та не позорити Україну. не наживався на війні. Нехай нам пощастить у виборах ПРЕЗИДЕНТА, нехай нарешті в УКраїні буде стабільність та загальнонаціональна злагода бо їх відсутність є коренем всіх бід, як відмітив НАЗАРБАЄВ НУРСУЛТАН АБІШОВИЧ.
Я Показати IP 24 Березня 2019 19:40
не дасть...еге...сама забере
Носатий дядько Показати IP 26 Березня 2019 11:25
я б і не взяв...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus