USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Жінкам дозволять переносити дні декретної відпустки: ВР ухвалила законопроєкт

14 Липня 2023 06:43
Сьогодні, 13 липня, Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт №9271 щодо особливостей використання відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами.

Заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, коментуючи ухвалення законопроєкту, пояснила, що запропоновано надати право жінкам, які працюють, у разі відсутності медичних протипоказань, за власним бажанням розпочинати відпустку у зв’язку з вагітністю пізніше, ніж за 70 (90) днів до очікуваної дати пологів, передає Суспільне.

Крім того, можна буде переносити невикористані дні відпустки на період після пологів.

Депутатка уточнила, що, наприклад, у разі прийняття вказаних змін, жінка зможе використати 20 днів відпустки до очікуваної дати пологів та 106 днів після. Водночас загальна тривалість відпустки залишиться незмінною та становитиме 126 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus