USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Жіноча збірна України здобула срібло на етапі Кубка світу з біатлону

10 Грудня 2017 20:02
Завершальною гонкою другого етапу Кубка світу з біатлону, що проходив у Хохфільцені (Австрія), була жіноча естафета.

Збірна команда України у складі сестер Віти та Валентини Семеренко, Юлії Джими та Олени Підгрушної здобула срібні нагороди, поступившись лише титулованій команді Німеччини.

Тренер збірної України Урош Велепець виставив склад, ідентичний перемодній гонці на Олімпійських іграх-2014 у Сочі: на першому етапі за українок виступала Віта Семеренко, якій вдалося закрити усі мішені на двох стрільбах за допомогою лише одного додаткого патрона під час стрільби лежачи. Віта передала естафету Юлії Джимі на восьмій позиції, поступаючись на той момент лідеру Ваннесі Хінц з Німеччини 20 секундами.

Лідер збірної України на відмінно провела свій етап, витративши більше хвилини часу на стрільбу стоячи, адже вітер у Хохфільцені вносив неабиякі корективи у гонку, та передавши естафету Валентині Семеренко уже з перевагою у ті ж 20 секунд.

Валентина, незважаючи на доволі повільну швидкість та два додаткових патрони (по одному на кожну стрільбу), не надто відстала від групи лідерів, передавши естафету капітану команди Олені Підгрушній з дефіцитом у 25 секунд, пропустивши уперед збірні команди Німеччини та Швейцарії.

Капітану збірної без проблем вдалося обійти Ірен Кадуріч зі Швейцарії після першої стрільби «на нуль» та збільшити перевагу над суперницями, незважаючи на два додаткові патрони у стрільбі стоячи.

Як результат, Лаура Дальмаєр з Німеччини без проблем приїхала на фініш першою, Олена Підгрушна фінішувала другою, випередивши француженок, які зайняли 3 місце, на 20 секунд. До «квіткової церемонії» потрапили збірна Росії, Канади та Чехії.

На прес-коференції по звершенню гонки Віта Семеренко заявила, що у збірної дуже сильний командний дух: «Без нього б ми не опинилися сьогодні на п'єдесталі. Так що спасибі всім дівчаткам, тренерам, і керівництву за те, що у нас дійсно є команда».

Своєю чергою капітан команди Олена Підгрушна зауважила, що незважаючи на невадлий початок сезону, вона давно не відчувала такого хвилювання перед стартом, як сьогодні. «Але коли дівчатка передали мені естафету з таким хорошим запасом, я просто не могла дозволити собі допустити грубу помилку і не доїхати до п'єдесталу. Сил мені надає віра команди в мене», - заявила Підгрушна.

Наступний етап Кубка світу, який відбудеться у французькому Ансі, розпочнеться 14 грудня спринтерською гонкою серед жінок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Не зрада Показати IP 10 Грудня 2017 23:48
Молодці, дівчата! Даєш перемогу на ОІ в Кореї!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus