USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Жіночу консультацію у Луцьку відкрили після реконструкції

4 Жовтня 2017 17:06
Майже півтора мільйона гривень з міського бюджету витратили на капітальний ремонт приміщення жіночої консультації, що є найбільш відвідуваним відділенням міського клінічного пологового будинку.

Відкриття приміщення жіночої консультації після реконструкції відбулося 4 жовтня. Здійснені роботи оглянули радник Луцького міського голови Ігор Поліщук та начальник управління охорони здоров’я міськради Микола Якимчук.

Радник міського голови Ігор Поліщук зазначив, що навесні оглядали ремонт на нижньому поверсі і тоді головний лікар показав це відділення, найбільш відвідуване за кількістю пацієнтів, яких обслуговують щодня. З його слів, приміщення перебувало у вкрай незадовільному стані, ремонт тут не робили ще з радянських часів. А, зважаючи на професійний рівень лікарів пологового будинку, народжувати до Луцька приїздили навіть мешканці Львова та Києва. Тож для того, аби лучанкам та гостям міста було комфортно тут перебувати, а персоналу – працювати, ухвалили рішення про ремонт приміщення жіночої консультації. Необхідні гроші для цього виділили з міського бюджету.

За ці кошти вдалося повністю замінити комунікації, зокрема, систему водопостачання, опалення, освітлення, встановити енергозберігаючі вікна, покласти плитку, замінити двері тощо. Ремонт виконувало ПП «Луцьк-Євро-Буд». На ремонтні роботи загалом виділили 1,49 мільйона гривень, а використали приблизно 1,4 мільйона. На решту коштів вікна у пологовому будинку планують замінити на енергозберігаючі.
Крім того, наступного року планують відремонтувати перший поверх закладу, щоб пологовий будинок був повністю оновленим.

Як розповіла завідувачка відділення №2 Луцького клінічного пологового будинку Надія Щурук, ця жіноча консультація - єдина у місті, тож сюди звертаються жінки з усього Луцька. Працює жіноча консультація у дві зміни, з 8.00 до 20.00. Функціонують 19 дільниць і пацієнтки спостерігаються у своїх дільничних акушерів-гінекологів, хоча пацієнт може вибирати лікаря самотужки. В середньому у медзакладі приймають по 300 осіб щодня. До ремонту працювати доводилося у некомфортних та обмежених умовах. Натомість зараз облаштування нових маніпуляціних кабінетів та можливість попереднього запису спростить надання допомоги. Раніше, коли працював один такий кабінет, пацієнтки були змушені чекати в черзі, поки у кабінеті брали аналіз крові з пальця. Зараз перейшли на європейську технологію забору крові з вени для аналізу.

Також після ремонту став більш комфортним кабінет оцінки стану плоду. Відтепер там розміщуватиметься апарат кардіотопографії, на якому протягом 30 хвилин записують серцебиття дитини, після чого мамі надають консультацію про те, як себе почуває дитина.

Зауважимо, завдяки збільшенню кількості кабінетів після ремонту, кожен спеціаліст зможе вільно вести прийом і консультувати пацієнтів, діагностувати стан плоду у своєму кабінеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юлія Показати IP 4 Жовтня 2017 19:31
Такі лавочки для очікування, що слів немає. Попробувати б вони посидіти на такій на останніх місяцях вагітності. А так, гарно.
соня Показати IP 4 Жовтня 2017 20:27
а Пустовіт де .... А так дуже гарно Не знаю чи якісно час покаже...
Юрій Показати IP 5 Жовтня 2017 13:05
Лавочки по ціні м"яких крісел.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus