USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Якість ремонтних робіт у Луцьку перевірятимуть у присутності громади

1 Вересня 2016 14:36
Лучани скаржаться на те, що так званий ремонт прибудинкових територій, тротуарів, доріг, об’єктів благоустрою, який здійснюють за бюджетні кошти, тримається лише «до першої зливи».

Про це у своєму запиті під час засідання 12-ої сесії Луцької міської ради повідомив депутат від політичної партій Українське об’єднання патріотів – УКРОП Ігор Поліщук.

З його слів, як показує практика, зазвичай усі вищезгадані роботи роблять неякісно, «на відчепись». Тож і не дивно, що новенький асфальт тримається лише до першої ліпшої зливи.

Таким чином, депутат звернувся із запитом до Луцького міського голови Миколи Романюка із пропозицією забезпечити проведення реальної, повної та об’єктивної перевірки кожного об’єкта на предмет відповідності ДБН, стандартам якості, наявності відступів від проектної документації та наявності недоліків.

Разом з тим, він зауважив, що про проведення вказаної перевірки необхідно інформувати громадськість та залучати незалежних експертів з метою забезпечення максимальної неупередженості при проведенні такої перевірки.

Обранець громади закликав міську владу зобов’язати відповідних службових осіб підписувати акти приймання-передачі виконаних робіт лише після проведення реальної, повної та об’єктивної перевірки кожного об’єкта, а також запровадити підписання договорів підряду з підрядниками на умовах передплати та післяплати з тим, щоб остаточний розрахунок здійснювався лише після проведення повної та об’єктивної перевірки відповідного об’єкта та підписання акту приймання-передачі виконаних робіт.

«Простіше кажучи, не варто робити стовідсоткову передоплату ремонтних робіт у місті. Можна наперед заплатити 70% від потрібної суми, і лише після ретельної перевірки якості виконаних робіт й «погодження» їх громадськістю доплачувати ще 30%», - підсумував «укропівець».

Вислухавши таку пропозицію, присутні у сесійній залі депутати у більшості її підтримали, віддавши «за» ініціативу 27 голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучани Показати IP 1 Вересня 2016 15:11
Диванних інтернет "спеціалістів" по асфальту обовязково запросити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus