USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Жіночий футзал: як команди з Волині завершили сезон чемпіонату України

2 Квітня 2023 11:31
Два представники Волинської області – володимирський «Ладомир» та луцький «Легіон-Університет» – завершили розіграш чемпіонату України з футзалу серед жінок, який тривав із грудня минулого року. Володимирчанки, як повідомляли раніше, уперше в історії стали чемпіонами. «Легіонерки» фінішували на шостому місці.

Передостанній тур пройшов під грифом секретності. Волинські колективи грали виїзні поєдинки, а їхні суперники не організовували трансляції. «Ладомир» у чемпіонському матчі протистояв «Лідеру» з Полтавщини, здобувши перемогу 3:11. Як стало відомо згодом, голами двічі відзначилися Мирослава Невар та Юлія Стець, а Вікторія Гірин забила сім м’ячів.

Таким чином, уродженка Маневиччини, яку нещодавно викликали в збірну України, стала кращим бомбардиром чемпіонату. У її активі аж 85 результативних ударів.

Читати ще: Жіночий футзал: команди з Волині розпочали боротьбу за медалі чемпіонату України

Футзалістки з Луцька, маючи низку кадрових проблем, протистояли вінницькому «Поділлю». Гра завершилася поразкою «Легіону» 9:4. За «біло-синіх» забивали Анастасія Чернюк та Марія Кучко. Додамо: напередодні цього матчу кар’єру у футзалі завершила багаторічна гравчиня луцького колективу Юлія Сардачук.

Читати ще: Жіночий футзал: лучанки перемагають вдома, команда з Володимира – у лідерах чемпіонату
Останній тур змагання теж не був результативним для волинянок. «Ладомир» не поїхав на матч із «Будстаром», за що отримав технічну поразку 5:0. У решті ігор сезону команда Олега Борніка не знала поразок.

Лучани завершили турнір поєдинком із «Лідером». Перший тайм дівчата зіграли внічию – 2:2. У другому ініціативу перехопили гості, які в підсумку перемогли 3:7. Хет-триком у ворота «Лідера» відзначилася Чернюк.

Читати ще: Жіночий футзал: «Ладомир» із Володимира виграє двічі, лучанки поступаються «Дніпру»

Головний тренер ЖФК «Легіон-Університет» Дмитро Голоскоков у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини оцінює сезон команди як вдалий.

За його словами, клуб зумів пройти перший етап та потрапити в шістку кращих жіночих колективів України. Крім того, п’ятеро спортсменок стали фіналістками Кубку України серед команд закладів вищої освіти у складі збірної ВНУ ім. Лесі Українки.

«Зважаючи на те, що основу нашого клубу складають дівчата, яким ще не виповнилося і двадцяти років, вважаю цінним здобутком сезону позицію міцного середняка, що готовий дати бій будь-якій команді. Щиро дякую «легіонеркам» за самовідданість на майданчику, професійне ставлення до праці гравця, яку вони виконують на громадських засадах. Дякую їм за цей сезон, який ми провели як справжня команда», – підсумував тренер.
Фінальну турнірну таблицю наведено нижче.
Нагадаємо, цьогоріч чемпіонат України з футзалу тривав у два етапи. На першому етапі волинські команди змагалися із «Бугом» (Сокаль) та «ДЮСШ-1» (Хмельницький). У підсумку вперше в історії дві команди з Волині вийшли у фінальний етап.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото: ЖФК «Легіон-Університет», скриншот із сайта Асоціації футзалу України
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus