USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Жіночий футзал: команди з Волині розпочали боротьбу за медалі чемпіонату України

5 Лютого 2023 12:30
Наприкінці січня розпочалися ігри фінального етапу чемпіонату України з футзалу серед жінок. Шість команд змагаються за призові місця у форматі очних протистоянь. У турнірі виступають колективи з Волині – «Ладомир» із Володимира та луцький «Легіон-Університет».

Нагадаємо, цьогоріч уперше дві команди з Волинської області змогли пробитися у фінальний етап. «Легіон-Університет» та «Ладомир» зайняли прохідні місця в групі «С».

Згідно з регламентом, волинські колективи зіграли із представниками груп «A» та «B». Команди, котрі вийшли з однієї групи, між собою більше не зустрінуться. Зауважимо, що набрані очки в очних поєдинках попереднього етапу перенеслися в турнірну таблицю фінальних баталій. Відтак у володимирчанок перед стартом було шість залікових пунктів, а в лучанок жодного.

«Ладомир» розгромив МСК «Дніпро»

Володимирчанки в першому турі приймали команду із Черкас. Уже на 7-й хвилині «Дніпро» чотири рази виймав м’яча із сітки. До перерви рахунок був 6:1. Забивали Гірин (п’ять) та Аполлоніна. Варто відзначити красу виконання шостого м’яча команди. Після розіграшу аута Вікторія Гірин настільки потужно пробила в дальній кут воріт, що «кулястий» застряг у сітці (момент із голом на 41:30, – примітка). У другому таймі команда Олега Бортніка зусиллями Гірин та Невар забила ще шість голів. Підсумковий результат – 12:3.
«Легіон-Університет» поступився багаторазовому призеру змагань

Перед домашньою грою з київським «Будстаром» лучанки зіткнулися із численними кадровими проблемами, маючи лише шість гравців у протоколі. Проте луцька команда активно розпочала перший тайм. Суперниці відзначилися на 9-й хвилині, але до перерви забили ще тричі. Другий тайм розпочався не із забитих м’ячів, а із сигналу повітряної тривоги. Матч поновився через годину. Відсутність резерву не дозволила лучанкам будувати власну гру, а киянки продовжили забивати. Фінальний свисток зафіксував перемогу перемогу гостей 1:9. Гол престижу в активі Марії Кучко.

Читати ще: У Луцьку двом визначним спортсменам вручили ключі від квартир

«Ладомир» у Вінниці переграв місцеве «Поділля»

Матч другого туру розпочався з голів володимирчанок. Вони вкотре створили комфортну перевагу ще до перерви –1:6. Другий тайм видався менш насиченим на взяття воріт, але також за волинянками. Фінальний свисток зафіксував перемогу «Ладомира» 2:9. Забивали Стець, Невар та Гірин.

«Легіон» із голом воротарки поступається «Дніпру»

Виїзна гра лучанок була насичена на моменти та голи. Розпочали забивати «легіонерки», але суперниці швидко зрівняли. Згодом Холодько повернула перевагу «Легіону», а воротарка Яна Ярмольська прекрасним дальнім пострілом подвоїла її (момент із голом на 32:00, – примітка). За останні чотири хвилин глядачі побачили аж п’ять м’ячів. Із рахунком 4:4 команди пішли на перерву. У складі «біло-синіх» забивали також Мякота та Чернюк. Друга частина гри видалася менш вдалою для лучанок, які, на жаль, поступилися 7:4.
Після двох турів «Ладомир» посідає першу сходинку турнірної таблиці. В активі команди 12 очок. «Легіон-Університет» поки останній. Наступні поєдинки волинські команди зіграють 10–12 лютого.
Скриншот із сайту Асоціації футзалу України

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus