USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Жоден освітянин не буде позбавлений зарплати та виплат», – міністр освіти у Луцьку

9 Листопада 2022 14:32
Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет під час візиту на Волинь пообіцяв, що всі зарплати та виплати освітянам будуть забезпечені. Зокрема є відповідні гарантії міжнародних партнерів. Також під час наради з головами волинських громад були обговорені і інші освітні питання.

«Ціль приїзду міністра на Волинь – інспекція навчальних закладів», – поінформував голова ОВА Юрій Погуляйко.

Сергій Шкарлет відзначив, що йому приємно відчувати підтримку кожного з 54 голів громад, які роблять усе, щоб освітній процес відбувався.
«Освіта – це про майбутнє. Я дякую голові ОВА, представникам силових відомств, які посприяли у готовності укриттів в навчальних закладах. Ми – єдина країна у світі, яка воює, але запустила освітній процес. Наразі в Україні запущено 73% освітніх закладів. Готовність укриттів та безпека дітей – це головна вимога. Мені також приємно, що й вищі заклади освіти Волині долучилися до організації допомоги ЗСУ. Ця поїздка є настановою для усіх областей. Наразі на Волині є 2100 учнів, які знайшли тут прихисток, та інтегровані в освітній процес», – розповів Сергій Шкарлет.
Читати ще: До Луцька з робочим візитом приїхав міністр освіти Сергій Шкарлет

Також Сергій Шкарлет подякував за підготовку навчальних закладів до опалювального сезону. Волинська область у 100-відсотковому масштабі готова до цього.

«Ми сьогодні маємо спокій у прикордонному регіоні», – сказав Сергій Шкарлет.

Щодо зарплат освітян та освітньої субвенції місцевим бюджетам, то Сергій Шкарлет сказав, що це питання буде закрите: «Ми маємо гарантії від міжнародних донорів. Жоден освітянин не буде позбавлений зарплати та виплат, які передбачені законодавством».

Також голови волинських громад цікавилися питанням шкільних автобусів. Сергій Шкарлет поінформував, що наразі в Україні для освітніх потреб не вистачає 3133 шкільні автобуси.
«Цього року держава за свої кошти закупила 480 шкільних автобусів, 70 автобусів – це донація. Також наступного року буде виділено один мільярд гривень на закупівлю шкільних автобусів», – відзначив міністр освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 9 Листопада 2022 15:37
А технічний обслуговуючий персонал люди чи ні запитання до влади і міністра коли за них подумають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus