USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Журналіст на судовому засіданні - гірше татарина?

1 Жовтня 2009 15:44
Про проблеми регіональної судової системи говорили сьогодні на засіданні круглого столу щодо впровадження судових реформ. Учасники зазначили, що більшість справ Луцького міськрайонного суду проводяться «за закритими дверима». Про це 1 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
Представники волинських ЗМІ поскаржилися на переважну закритість засідань Господарського суду Волині та некоректність суддів. Мовляв, працівники Господарського суду не дають можливості журналістам бувати на своїх засіданнях, судді не вважають за потрібне давати коментарі, бути відкритими до преси. А іноді поводять себе дуже некоректно і зухвало.
Представників Господарського суду на засіданні не було, тому заяву журналістки прокоментувала заступник Голови судової палати в цивільних справах Апеляційного суду Волинської області Оксана Завидовська-Марчук: «Все залежить від сторін, справа яких розглядається у суді. Якщо хоч одна з них проти присутності преси, то «четвертої влади» на засіданні бути не має. Однак відповідно до закону, суд є відкритим для громадськості і подібне поводження його представників є не лише некоректним, а й суперечить загальним правилам», – додала вона.
Свою думку також висловив один із учасників круглого столу, представник судової ланки. Він категорично заявив, що суддя не змушений пояснювати причин свого рішення. І спроби журналістів брати будь-які коментарі свідчать про те, що останні абсолютно не володіють культурою судових відносин.
У свою чергу адвокат Андрій Осіпов наголосив на інших проблемах судової системи: завантаженість судів, відсутність довіри до суду, черга за виконавчими листами, прокурорський «формалізм» та якість викладу судових рішень. «Якщо рішення іноді важко зрозуміти адвокату, то як вникнути у суть справи звичайній людні?» – зазначив пан Осіпов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus